3 modalitati prin care iti poti convinge copilul sa paraseasca ecranul calculatorului

3 modalitati prin care iti poti convinge copilul sa paraseasca ecranul calculatorului

Copiii, indiferent de varsta, mereu vor fi tentati catre cele mai cool jucarii, haine si gadgeturi. Pentru ca e cool sa fii cool, cei mici vor depune toate eforturile sa isi convinga parintii pentru achizitionarea unei tablete, a unui telefon performant sau a altor jocuri pentru calculator din lista de dorinte.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Noi venim cu o propunere pentru voi, parintii, care nu stiti cum sa ii faceti pe copii sa exceleze la scoala, nu stiti cum sa ii motivati sa citeasca o carte si sa uite putin de lumea virtuala a jocurile online.

Cum poti convinge un copil sa renunte la statul in fata calculatorului

Benefice sau nu, jocurile pe calculator par a fi singurele activitati pe care le mai intreprind cei mici. Angrenati in lumea virtuala construita in jurul a unor personaje animate, eroii din povestile clasice se transforma in eroi controlati de copii, upgradati de cateva butoane de pe tastatura si nu de cuvintele magice ale autorilor. Mai jos sunt cateva “tehnici” pe care le poti aborda.

  1. Invita copilul sa mearga la cumparaturi cu tine. Poti opta prin a merge intr-un centru comercial sau a alege sa faci cumparaturi online, Cere-le parerea, atat pentru hainele pe care le achizitionezi pentru tine, cat si pentru cele pe care le alegi pentru ei. Arata-le ca parerea lor chiar conteaza pentru tine si, in felul acesta, vei avea de castigat in fata personajelor din joc. Ii poti invita intr-o poveste creata de tine cu noi personaje, care au nevoie de haine. De exemplu, pe www.mydressing.ro gasesti o varietate de haine pentru tine si pentru copilul tau, la preturi avantajoase. Pentru iesirile in parc, jocurile de fotbal, tenis, poti alege o varianta mai ieftina, si anume incaltamine copii ieftina second hand si imbracaminte ieftina pentru copii.
  1. Participa alaturi de copilul tau in fascinanta lume a jocurilor competitive, realizate doar in echipa. Copiii sunt fascinanti atunci cand vad ca si adultii se bucura de jocuri. In plus, daca alegi jocuri educative de strategie, acestia vor fi mult mai atrasi si mai interesati, pentru ca exista o similaritate foarte mare cu jocurile online. Faptul ca ii pun sa gandeasca propria strategia care sa ii detaseze de competitori, ii vor motiva sa stea cateva ore bune la masa de joc.
  1. Echipati-va cu biciclete sau role si iesiti toata familia la o cursa pe roti. In felul acesta, renunta la rotile scaunului de calculator de care sunt lipiti si merg sa se bucure de natura. In plus, putina miscare fizica nu le strica, dupa atatea ore de sedentarism din cauza calculatorului.

Exista mult mai multe metode care pot creste interesul copiilor pentru alte activitati, decat cele din fata unui ecran, fie el tableta, telefon sau calcultaor. Poti alege una dintre cele trei de mai sus si vei vedea rezultatele.

Sursa foto: http://www.huffingtonpost.com
Fara comentarii

Lasa un comentariu