After school si agresivitatea

After school si agresivitatea

Un studiu recent demonstreaza faptul ca foarte multi copii petrec timp in cadrul activitatii de tip after school si ca acest fapt nu are niciun efect in dezvoltarea unui comportament agresiv.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Daca te ingrijoreaza faptul ca cel mic a dezvoltat un comportament nepotrivit de cand merge la after school, relaxeaza-te! Un studiu recent releva faptul ca timpul pe care cel mic il petrece dedicandu-se activitatilor extrascolare, nu are efect negativ asupra comportamentului sau.

Studiul a fost publicat in Psychological Science, si a fost realizat pe copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 6 ani, care merg la after school. Agresivitatea copiilor (tendinta de a impinge, de a lovi si de a musca) nu are legatura cu interactiunea din after school. S-a demonstrat faptul ca pe masura ce copilul petrecea mai mult timp in after school, impactul in dezvoltarea unui comportament agresiv a scazut.

Dileme

In cazul unui copil cu varsta de patru ani, care merge la after school de doi ani, nu s-au dezcoperit efecte secundare masurabile. Dimpotriva, se considera ca efectul este opus, cel mic dezvoltandu-si abilitatile de comunicare, devenind sociabil, invatand sa imparta si sa fie mai bun.

Pentru parintii care lucreaza, aceasta este o veste foarte buna. Dintr-o perspectiva, rezultatele sunt relevante deoarece ii ajuta pe parinti sa elimine temerile cu privire la un potential negativ pe care l-ar putea dezvolta cel mic.
Fara comentarii

Lasa un comentariu