Bijuteriile dentare aduc un plus de strălucire zâmbetului tău

Bijuteriile dentare aduc un plus de strălucire zâmbetului tău

0

Fără îndoială că toți oamenii își doresc să aibă un zâmbet strălucitor și plin de farmec, așadar fac vizite frecvente stomatologului pentru a obține dinți frumoși, fără cusur. Și nici nu-i de mirare, având în vedere că în zilele noastre, se pune din ce în ce mai mult accentul pe imaginea pe care o proiectăm în societate.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Fiecare individ are propriul stil de a se îmbrăca și de a se exprima, așadar unii apelează la mici artificii – cum sunt, de pildă, bijuteriile dentare – care să îi ajute să își pună în valoare personalitatea.

 

Bijuterii dentare, printre cele mai populare accesorii

În comparație cu tatuajele și cu piercingurile, aplicarea unor bijuterii dentare nu este deloc invazivă, ceea ce îi determină pe mulți oameni care țin la aspectul estetic să opteze pentru o astfel de tehnică.

Metoda constă în fixarea unui cristal prețios sau semiprețios – cum este cristalul Swarovsky – cu scopul de a-i dărui zâmbetului mai multă strălucire.

Procedura nu presupune durere, este rapidă și eficientă, iar obiceiurile de îngrijire a danturii nu sunt afectate. Așadar, pacienților nu le este interzisă folosirea aței dentare sau a gumei de mestecat după efectuarea acestei tehnici. În plus, sănătatea dintelui și a smalțului nu va fi lezată.

Datorită avantajelor multiple pe care le oferă, această metodă se numără frecvent printre accesoriile preferate de către celebrități. De asemenea, în ultimii ani, a devenit o tehnică de estetică dentară foarte populară în rândul tinerilor care vor să fie mereu în tendințe.

 

Aplicarea unei bijuterii dentare

Pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile de alimente, se va efectua un periaj profesional înainte de a aplica artificiul decorativ. Cu ajutorul unui adeziv special, ce poartă denumirea de „bonding”, stomatologul va fixa pe dinte bijuteria, iar mai apoi o va supune unui proces de fotopolimerizare cu ajutorul unei lămpi speciale.

De regulă, persoanele care apelează la această tehnică optează pentru aplicarea unei bijuterii dentare pe dinții frontali superiori, deoarece acești sunt cei mai vizibili. Având în vedere rolul estetic pe care îl au aceste accesorii, se recomandă ca înainte de procedură, să adoptați anumite tratamente stomatologice care să țină cariile deoparte sau care să rezolve orice altă problemă a danturii – atât la nivel funcțional, cât și la nivel estetic.

 

Cât durează aplicarea unei bijuterii dentare

În general, această tehnică neinvazivă are o durată de aproximativ 15 minute, cel mult 20 minute. De asemenea, unul dintre marile avantaje pe care le oferă aplicarea unui astfel de artificiu decorativ este faptul că nu implică durere sau vreo senzație de disconfort.

 

Cât costă și cât timp pot fi purtate bijuteriile dentare?

Nu există costuri standard pentru o astfel de procedură, ci prețul unei bijuterii dentare diferă în funcție de mai mulți factori – precum alegerea cabinetului, materialele folosite – adezivul sau tipul de cristal.

Pacientul poate alege să poarte o bijuterie dentară oricât de mult va dori, existând posibilitatea de a renunța cu ușurință la acest obicei, caz în care va apela la specialist pentru a face demersurile de îndepărtare a accesoriului.

Dacă sunt respectate întocmai indicațiile specialistului și regulile de îngrijire a dinților, o bijuterie dentară Swarovsky poate rezista chiar până la trei ani.

foto: shutterstock
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu