Cât de important a devenit carnavalul de Halloween pentru copii?

Cât de important a devenit carnavalul de Halloween pentru copii?

0

Atunci când spui Halloween nu ai cum să nu te gândești la copii costumați în diverse personaje, dar și la dovlecii frumos decupați și mai ales luminoși, așezați la ceas de seară la geamurile caselor.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Halloween-ul este o sărbătoare foarte cunoscută în întreaga lume, fiind sărbătorită în data de 31 octombrie, fiecare popor având un mod propriu de a o celebra. Este o sărbătoare de origine celtică care a marcat încă de la început împărțirea anului în două jumătăți – cea luminoasă și cea întunecată, iar Halloween-ul se afla între ele.

Măști și costume haioase de Halloween

Încă din cele mai vechi timpuri, Halloween-ul era o modalitate prin care oamenii, cu mici, cu mari se costumau pentru a alunga spiritele rele din calea lor. Se spunea că în noaptea de 31 octombrie spiritele rele veneau în casele oamenilor, iar prin măști și costume aceștia reușeau să se apere de ele.

Pro și contra Halloween

În ultima perioadă tot mai mulți oameni se transformă în apărători sau din contră în oameni care neagă această sărbătoare. Cei ce își îmbracă copiii în costume Halloween consideră că nu poate fi nimic cu conotație negativă, fiind o modalitate de distracție pentru cei mici. De aceea, pentru cei mai mulți această sărbătoare înseamnă multă pregătire și transformarea acesteia într-un adevărat carnaval, un carnaval care se poate organiza fie acasă, fie la școală, acolo unde distracția este și mai mare.

De ce să fii pro Halloween?

  1. Petrecerea timpului împreună – este foarte important ca părinții să petreacă cât mai mult timp împreună cu copiii. De aceea, dacă te gândești să sărbătorești Halloween-ul acasă mai mult ca sigur vei putea să realizezi împreună cu copilul atât decorațiunile specifice acestei sărbători, să decupezi și să luminezi dovlecii și să vă costumați în costume Halloween haioase fie confecționate acasă, fie cumpărate din magazine specializate. La școală întreaga activitate va fi una pe placul celor mici, acolo unde distracția este în toi.
  2. Creșterea încrederii în forțele proprii – a fi unic poate fi un mod de a te încrede în capacitățile tale. Purtând masca unui personaj sau un anumit costum de Halloween, mai mult ca sigur copilul va putea interpreta atât de bine rolul încât cu siguranță va lăsa timiditatea deoparte. Un alt plus ce trebuie avut în vedere este că de Halloween vei putea afla mai multe despre diferitele laturi ascunse ale personalității sale, și acest lucru numai din costumul și rolul pe care și-l va alege de unul singur.
  3. Stimularea creativității – Halloween-ul este un mod practic prin care poate fi stimulată la maxim creativitatea. În primul rând copilul va trebui lăsat singur să își aleagă un rol, un costum și să interpreteze cât se poate de bine personajul. Unii dintre copii vor alege să își creeze chiar ei singuri costumul de Halloween, astfel că nu este nimic mai greșit decât să râzi de el sau să încerci să îl descurajezi.

De ce să fii contra Halloween?

  1. Nu se cunoaște însemnătatea sărbătorii – pentru a celebra ceva ar trebui să cunoști însemnătatea acesteia. Ca atare, neștiind despre ce este vorba, mai mult ca sigur nici părinții și nici adulții nu vor face altceva decât să o transforme într-un eveniment pur comercial, cu rol de a desfășura petreceri.
  2. Frica de întuneric poate fi un efect al sărbătoririi Halloween-ului. Dacă ai un copil care este deja speriat de întuneric nu încerca să îl costumezi în anumite personaje înspăimântătoare pentru că mai mult ca sigur nu vei face altceva decât să înrăutățești situația.
  3. Copilul va crede că monștrii sau fantomele există cu adevărat. Chiar dacă îi spuneți că nu există astfel de spirite rele, copilul va putea cădea destul de repede în această capcană, participând la un carnaval de Halloween.

Indiferent cum, Halloween-ul devine pe zi ce trece o sărbătoare pe placul celor mici, așa că încercați să o transformați într-o activitate plăcută, dar și o modalitate perfectă de a petrece timp mult împreună.

Sursa foto: pixabay.com
Fara comentarii

Lasa un comentariu