Cele mai importante sfaturi referitoare la baterii auto – întreținere și semne...

Cele mai importante sfaturi referitoare la baterii auto – întreținere și semne ce indică nevoia unei înlocuiri

0

Cu toate că este o piesă consumabilă, bateria auto este o componentă vitală care asigură funcționarea mașinii. Din păcate, mulți conducători auto nu acordă suficientă atenție acestui element decât atunci când nu mai pot porni motorul pentru că vechea baterie auto i-a lăsat.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pentru a evita astfel de situații poți urma câteva sfaturi referitoare la achiziționarea și la prelungirea duratei de viață a bateriei auto. Iată ce poți face:

 • Condu vehiculul des!

Se recomandă utilizarea frecventă a vehiculului. Dacă pleci într-o vacanță fără mașină, îi poți lăsa cheile unui prieten pentru a porni motorul de două ori pe săptămână.

 • Efectuează verificări periodice!

Pentru a preîntâmpina anumite probleme tehnice poți efectua în mod periodic controale periodice pentru a verifica parametrii bateriei auto. În felul acesta, circuitul electric va fi verificat și vor putea fi identificați și consumatorii care afectează bateria auto. Durata de viață a unui acumulator auto se poate diminua din cauza încărcărilor și supraîncărcărilor.

 • Acordă o atenție specială temperaturii!

 Se recomandă – pe cât posibil – menținerea unei temperaturi potrivite, astfel încât bateria auto să aibă o temperatură mai ridicată iarna și mai scăzută vara. Un sfat bun de urmat ar fi să învelești acumulatorul auto cu un material izolant.

Atunci când mașina e inactivă nu se recomandă să utilizezi aparatele radio sau alte accesorii!

Dacă motorul nu funcționează, poți opri funcțiile consumatorilor, adică a radioului sau a aparatului de aer condiționat. În felul acesta, vei prelungi durata de viață a bateriei auto.

 • Este indicată utilizarea unui redresor!

Încărcarea bateriei auto se poate realiza cu ajutorul unui redresor. Acesta este un dispozitiv ce poate fi folosit special pentru a încărca bateria auto. Iar dacă nu deții cunoștințe tehnice sau dacă nu ai suficient de mult timp la dispoziție, poți apela la un service specializat.

 • Optează pentru un montaj profesional!

Dacă te-a lăsat bateria auto, nu ar fi indicat să te încumeți să montezi singur bateria auto în special dacă nu ai suficiente cunoștințe tehnice. Recomandat ar fi să te orientezi către un montaj profesional al bateriilor auto pentru a evita situațiile neplăcute în care instalarea necorespunzătoare a acumulatorilor auto afectează starea bateriei și implicit funcționarea mașinii. Mai ales că în online există suficiente magazine de profil care oferă servicii de montaj profesional a bateriilor auto la costuri relativ reduse.

 • Nu cumpăra baterii auto cu o capacitate mai mare sau mai mică decât autovehiculul tău!

Nu se recomandă să achiziționezi acumulatori auto care să aibă o capacitate mai mare sau mai mică decât automobilul tău.

 • Pornește motorul des iarna chiar dacă nu folosești mașina

În sezonul rece, se recomandă pornirea motorului la interval de câteva zile timp de câteva minute dacă nu folosești automobilul.

 • Respectă cu strictețe instrucțiunile de utilizare

Este indicat să respecți cu strictețe condițiile de utilizare a bateriei auto. În plus, pentru a beneficia de garanțiile pe care producătorul le oferă este important să respecți toate condițiile indicate de producător.

Cum îți dai seama că ai nevoie de un nou acumulator auto

De obicei, mașina îți oferă din timp anumite semnale că ai nevoie de o nouă baterie auto. Iată câțiva dintre acești indicatori:

 • Electrolitul din bateria auto se află la un nivel scăzut
 • Se simte un miros puternic de sulf
 • Acumulatorul auto prezintă anumite scurgeri
 • Bateria auto are o durată de funcționare de mai bine de trei ani
 • Pentru a porni, motorul are nevoie de o durată mai lungă de timp.

Neobat te așteaptă cu oferte bune de preț

Printre cele mai apreciate magazine online de profil se numără și Neobat. Aici poți găsi cele mai bune oferte de preț la acumulatori auto. Din cadrul portofoliului de produse fac parte mărci de calitate precum Bosch, Varta, Exide, Rombat și Banner.

Mai mult decât atât, accesând site-ul neobat.ro vei putea beneficia de servicii complete de înlocuire a bateriilor auto.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu