Cum alegem cea mai buna suzeta?

Cum alegem cea mai buna suzeta?

0

Multe dintre mamici au temeri daca este bine sau nu sa foloseasca suzeta si se intreaba daca este sau nu sanatoasa pentru copil. Deseori am auzit mamici care spuneau: “ Nu-mi place cand copilul meu incepe sa tipe si sa planga. Am impresia ca este vina mea si este neplacut ca nu pot face nimic. Uneori folosesc suzeta pentru a-l calma, dar am auzit ca nu este sanatoasa pentru copil si, asa ca prefer sa-l aud plangand decat sa ii raneasca gura“ . Pentru a evita asemenea probleme am apelat la sfatul specialistilor din cadrul Observatorului Stiintific Chicco.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Acestia ne-au argumentat faptul ca suptul este un instinct natural si are doua valente cea nutritionala si cea non-nutritionala. S-a demonstrat ca bebelusul isi suge degetul mare inca din burtica mamei, invatand un gest care, dupa nastere, ii va permite sa se hraneasca si, implicit, sa supravietuiasca. Suptul reprezinta nevoia psihologica a copilului nou-nascut de a fi linistit si recompensat; el stimuleaza producerea de serotonina, hormonul care creeaza senzatia de liniste, buna-dispozitie si, astfel, mediul familial devine linistit. Din punct de vedere psihologic suptul la san nu satisface doar nevoia de hrana ci reprezinta si un moment de apropiere intre mama si bebelus.

Suptul nenutritional provine din nevoia instinctiva a copilului de a suge, si, de aceea, copilul isi cauta obiecte care sa substituie sanul mamei (degetul mare, paturica, jucarii); asadar suptul este foarte important in dezvoltarea psihologica, pediatrica si ortodontica.

In acest caz un substitut recomandat pentru sanul mamei este suzeta. Aceasta trebuie sa fie perfect adaptata dezvoltarii copilului.

Frecvent mamicile se intreaba cum trebuie sa fie suzeta ideala. Medicii ortodonti au demonstrat ca dezvoltarea corecta a gurii copilului este influentata de pozitia limbii, nu doar cand suge sau inghite, ci si atunci cand se odihneste si adoarme. De aceea este vital ca varful suzetei sa se adapteze perfect pozitiei naturale si miscarilor limbii pentru a nu impiedica o dezvoltare corecta a boltei palatine.
Fara comentarii

Lasa un comentariu