De ce nu pot ramane insarcinata?

De ce nu pot ramane insarcinata?

0

infertilitateOrice femeie ajunge sa isi puna intrebarea “de ce nu pot ramane insarcinata?” atunci cand, desi planurile de conceptie sunt corecte, nu reuseste sa aduca pe lume bebelusul mult visat. In ultima perioada tot mai multe cupluri se confrunta cu probleme de infertilitate, legate fie de o stare de sanatate precara, fie de alti factori, independenti de vointa sa.

Specialistii sunt de parere ca raspunsul la intrebarea “de ce nu pot ramane insarcinata?” tine de un cumul de factori care determina intarzierea conceperii unui copil, diferind in functie de particularitatile fiecarui caz in parte.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Potrivit medicilor, stresul reprezinta, poate, principala cauza care ar intarzia sansele de a ramane insarcinata. Acesta afecteaza in egala masura atat fertilitatea mamei, cat si pe cea a tatalui. Calitatea si cantitatea spermei ar putea avea de suferit, fapt care ar putea genera crearea unei stari de infertilitate. De asemenea, femeia s-ar putea confrunta cu anumite dereglari hormonale ce ar avea avea ca efect intarzierea menstruatiei ori absenta ovulatiei.

O alta cauza care ar putea intarzia dorinta de a avea un copil este varsta inaintata a mamei sau a tatalui. Incepand cu varsta de 35 de ani, in cazul femeilor, sansele de a avea un copil se diminueaza destul de mult. Din punct de vedere medical, varful perioadei fertile atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor este cuprins intre 20 si 25 de ani. Inaintand in varsta, sansele de a avea un copil se diminueaza destul de mult, astfel ca o sarcina la varsta de 35 de ani este supusa riscului de a nu fi dusa la termen.

Stilul de viata este un alt factor care influenteaza fertilitatea ambilor parteneri de cuplu. Potrivit medicilor, atat alimentatia, cat si exercitiile fizice sunt doua elemente de care orice persoana ar trebui sa tina cont atunci cand isi doreste sa aduca pe lume un bebelus. De asemenea, se recomanda evitarea consumului de alcool, fumatul, cofeina, drogurile ori bauturile acidulate.

Starea de sanatate nu trebuie deloc de neglijat. Dereglarile hormonale, ovarele polichistice, ciclul neregulat, astmul, diabetul, tensiunea arteriala sunt cauze care trebuiesc investigate si tratate din timp cu multa grija si atentie.

 

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu