Decorează un perete din camera copilului cu literele alfabetului

Decorează un perete din camera copilului cu literele alfabetului

0

Setul de valori după care ne trăim viaţa, ne influenţează existenţa. Ca părinţi, trebuie să ne asigurăm că reuşim să le implementăm copiilor noştri valori după care să se ghideze în viaţă, astfel încât să îi ajutăm să devină adulţii de care vom fim mândri. A-i deschide celui mic apetitul pentru cunoaştere, a-l ajuta să deprindă tainele cititului, sunt doar unele dintre aspectele care trebuie să ne preocupe ca şi părinţi. Cea mai mare avere pe care o poţi lăsa copilului tău este o educaţie bună.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Curioşi din fire, copiii vor fi interesaţi de lucrurile cu care intră în contact, şi astfel pentru a le menţine interesul pentru cunoaştere activ, trebuie să găsim metodele potrivite pentru fiecare în parte. Astfel, pentru a-l ajuta pe copilul tău să se familiarizeze cu literele alfabetului, poţi găsi diverse metode de a le integra pe acestea în decorul camerei, într-un loc vizibil. Va fi mult mai uşor să le vadă, să le recunoască şi să le înveţe, mai ales dacă literele sunt reprezentate în culori puternice sau modele atractive.


Una dintre variante este folosirea cartonaşelor colorate pe care sunt imprimate literele alfabetului. Acestea pot fi lipite pe un panou, pe mobilier sau direct pe perete, sau pot fi prinse pe o sfoară cu ajutorul unor cârlige mici pentru rufe. În acest mod există varianta de a le lua din aranjament astfel încât copilul să poată intră în contact cu cartonaşele.


Pe un canvas, poţi picta literele alfabetului, obţinând astfel un tablou cu dublu rol: cel decorativ şi cel educativ. Dacă preferi tehnica decupatului, literele pot fi decupate din hârtie sau carton colorat şi ulterior lipite pe bucată de pânză.


Literele alfabetului arată foarte bine şi decupate individual din diverse materiale (carton, polistiren, lemn), vopsite sau decorate cu hârtie colorată, tapet, materiale textile, sclipici şi ulterior lipite pe un perete. Nu trebuie exclusă nici varianta pictării direct pe perete a literelor din alfabet.


Din moment ce intenţia este de a-l învăţa pe cel mic alfabetul, este importantă ordinea corectă a literelor, indiferent de aranjamentul pentru care optezi, cât şi locul pe care îl alegi pentru acestea.

Articol semnat de Flavia Lorena Irimescu, decorator interioare, telefon: 0747666473

Foto: http://www.pinterest.com
Fara comentarii

Lasa un comentariu