Despre avantajele aduse de o plita pe inductie si criteriile de alegere...

Despre avantajele aduse de o plita pe inductie si criteriile de alegere a unui astfel de aparat electrocasnic

0

Atunci cand gatim avem o gramada de aparate la dispozitie care sa ne ajute sa ducem treaba la bun sfarsit, precum si fara prea multe batai de cap. In aceasta categorie putem include si plita cu inductie care, desi nu este inca foarte des intalnita in bucatariile romanesti, incepe sa castige tot mai mult teren in ultimii ani. Motivul? Multi incep sa isi dea seama care sunt avantajele pe care ni le ofera gatitul pe o plita cu inductie in comparatie cu cea pe gaz.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In continuare vom discuta mai multe despre toate aceste avantaje, iar la fel ca pe http://plitacuinductie.ro/ o sa incercam sa iti oferim mai multe sfaturi care sa te ajute sa alegi cel mai bun model pentru nevoile tale. O sa vezi ca toate criteriile de care tu trebuie sa tii cont in alegerea unei plite cu inductie sunt unele destul de usor de urmarit.

Cum functioneaza mai exact aceasta tehnologie? Nu vom intra in foarte multe detalii privind inductia electromagnetica, iar asta pentru ca nu suntem aici sa predam lectii de fizica, ci sa te ajutam sa cumperi cele mai bune electrocasnice pentru tine. Prin transmiterea de unde electromagnetice vasului, acesta se va incalzi rapid fiind pregatit pentru a prepara usor si in scurt timp diferite tipuri de mancaruri. Problema este ca vasul in care gatim trebuie sa fie unul special creat pentru aceast tehnologie, asadar va trebui sa schimbam cam toate oalele din casa pe care le foloseam pana acum la gatit.

Ce avantaje aduce o astfel de tehnologie? In primul rand, viteza cu care noi gatim va creste considerabil in comparatie cu folosirea unei plite clasice pe gaz. In mare parte si datorita faptului ca vasul se va incalzi aproape imediat la temperatura dorita. Un alt mare avantaj este reprezentat de posibilitatea de a gati fix la o anumita temperatura pe care noi ne-o dorim. In acest fel ne va fi mult mai usor sa preparam anumite mancaruri care necesita un „tratament” special din acest punct de vedere.

Folosind o plita cu inductie nu se va mai pierde caldura, iar acest lucru inseamna si ca temperatura din bucatarie nu va mai creste exagerat de mult, iar consumul de energie va fi si el unul mai redus. Sa nu uitam nici de sigurata in utilizare. In cazul plitelor pe inductie se va incalzi doar suprafata care intra in contact direct cu oala, asadar riscurile de a ne arde scad pana aproape de 0. Chiar si curatarea plitei reprezinta o operatiune mult mai usoara, iar design-ul este si el unul cat se poate de placut.

Legat de criteriile carora trebuie sa le acordam atentie inainte de a scoate banii din buzunar pentru un anumit model, aici lucrurile sunt destul de simple, iar asta pentru ca, in mare parte, sunt aceleasi ca in cazul celorlalte tipuri de plite si aragazuri (au acelasi rol pana la urma, nu-i asa?).

Evident, primul aspect la care ne vom uita este puterea pe care o au arzatoarele. Puterea se masoara in kW, iar aici e bine sa stim care sunt nevoile noastre pentru a alege cat mai bine. Daca nu stii, opteaza pentru modelele de plite care au o putere ceva mai mare. E mai bine sa ai mai multa putere la dispozitie si sa nu te folosesti de ea.

Dimensiunile pe care plita le are conteaza si ele, mai ales daca ai o bucatarie mai mica si vrei ca aceasta sa se integreze perfect in ea. Numarul de arzatoare este in directa legatura cu dimensiunile pe care le are plita cu inductie (majoritatea modelelor vin insa cu patru arzatoare). Existenta unor programe prestabilite de gatit reprezinta un plus, deci putem sa le avem in vedere si pe ele, alaturi de prezenta unor sisteme de siguranta suplimentare si functii de power management.




Fara comentarii

Lasa un comentariu