Fructele cu coaja lemnoasa imbunatatesc fertilitatea barbatilor

Fructele cu coaja lemnoasa imbunatatesc fertilitatea barbatilor

nuciFructele cu coaja lemnoasa imbunatatesc fertilitatea barbatilor datorita continutului lor ridicat in vitamine si acid alfa-linoleic.

In ultima perioada tot mai multi barbati se confrunta cu probleme de infertilitate, fiindu-le destul de greu sa aduca pe lume un bebelus. Tocmai de aceea, specialistii din cadrul Universitatii din Sheffield, Marea Britanie au incercat sa demonstreze modul in care fructele cu coaja lemnoasa pot influenta calitatea spermei si capacitatea barbatilor de a aduce pe lume un bebelus. Potrivit lor, un regim alimentar cat se poate de corect si sanatos, bogat in vitamine si minerale ajuta la imbunatatirea fertilitatii cuplului.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Doctorul Alan Pasey din cadrul Universitatii a demonstrat faptul ca un consum regulat de nuci influenteaza benefic starea de sanatate sexuala a unui barbat. Din studiu a reiesit faptul ca toti barbatii care consumau circa 75 grame de nuci pe zi, timp de 12 saptamani aveau mult mai multe sanse de a concepe un bebelus, comparativ cu cei care nu erau adeptii consumului de fructe cu coaja lemnoasa.

La studiu au fost analizati un numar de 117 barbati, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani. Acestia au urmat aceleasi terapii, beneficiind de acelasi regim alimentar, insa o parte dintre ei au primit nuci, iar cealalta parte nu. In acest mod s-a putut demonstra ca toti aceia care consumau nuci in mod regulat aveau o mai buna mobilitate a spermatozoizilor, calitatea spermei fiind mai ridicata, iar sansele ca spermatozoizii sa poata intalni ovulul in vederea fecundarii sale erau mult mai mari.

In acest mod, s-a ajuns la concluzia ca orice fruct cu coaja lemnoasa detine aceleasi proprietati, avand un continut destul de asemanator, bogat in acid alfa-linoleic si grasimi foarte sanatoase si benefice pentru organism.
Fara comentarii

Lasa un comentariu