Harta lumii, pe pereţii din camera copilului

Harta lumii, pe pereţii din camera copilului

0

Când vine vorba de tapet, oferta este atât de variată încât este imposibil să nu găseşti ceva pe gustul tău. Sunt oameni care s-au gândit să îmbine esteticul cu informaţia şi astfel, rezultatul obţinut s-a concretizat sub formă unor modele de tapet cu reprezentări ale hărţii lumii. Le poţi introduce cu uşurinţă în decorul casei tale, mai ales în camera copilului, pentru a-i oferi acestuia o imagine de ansamblu sau mai detaliată a planetei pe care trăim.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:


În funcţie de vârsta copilului, tapetul sub forma unei hărţi poate fi mai abstract sau mai complex, servindu-i în acest caz celui mic drept material de studiu. Dacă intenţionezi să îl familiarizezi cu poziţia continentelor şi a oceanelor, poţi alege un tapet care reprezintă fiecare ţară prin intermediul unei culori. Prin intermediul unor modele mai elaborate, care au în prim plan familiarizarea celui mic cu fauna, se prezintă poziţia şi relaţia dintre ţări şi continente, cât şi ce fel de animale sunt specifice fiecărei zone.

Aceasta este o modalitate simplă pentru cei mici de a învăţa şi de a înţelege că leul şi ursul polar, de exemplu, trăiesc în colţuri diferite ale lumii. Unele modele, pe lângă reprezentările figurilor animale, vin în plus cu imagini emblematice fiecărei ţări sau regiuni ( Big Ben, piramidele etc. ), o modalitate prin care îi poţi prezenţa celui mic câteva detalii culturale care definesc lumea în care trăim.

Un model de tapet care se prezintă sub forma unei reproduceri la scară a hărţii lumii, nu mai acoperă doar atributele estetice, devine o modalitate uşoară şi la îndemână de a învaţă geografie, fiind perfect în camera copilului şcolar.


Pentru a se detaşa de restul elementelor de decor, vă recomand să folosiţi tapetul care reprezintă sub diverse forme harta lumii, pe un singur perete al încăperii, şi să lăsaţi pe cât posibil o cât mai mare expunere a acestuia. O alternativă a acestui tapet o reprezintă lipirea directă pe perete sau pe un suport a unei hărţi achiziţionate din comerţ, în acest caz, costurile fiind mult mai reduse.

Articol semnat de  Flavia Lorena Irimescu, decorator interioare,

telefon: 0747666473

Foto: http://www.pinterest.com
Fara comentarii

Lasa un comentariu