In curand, barbatii vor putea folosi pilula contraceptiva

In curand, barbatii vor putea folosi pilula contraceptiva

0

cupluIn curand, pana si barbatii se vor putea proteja prin folosirea pilulei contraceptive.

Pilula contraceptiva pentru barbati reprezinta cea mai noua inventie in acest domeniu. Potrivit cercetatorilor, pilula are rolul de a diminua numarul de spermatozoizi viabili ce se regasesc in lichidul seminal al barbatului.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate acestea, pilula contraceptiva pentru barbati se afla in prezent la stadiul de cercetare. Potrivit specialistilor care s-au implicat in crearea acesteia, lucrurile sunt destul de complicate. Acestia sunt de parere ca pilula contraceptiva ar trebui  sa opreasca doar productia de spermatozoizi. In realitate, probabilitatea ca aceasta sa produca efecte si asupra hormonilor masculini responsabili cu ingrosarea vocii ori cu pilozitatea corporala este foarte mare.

In plus, numarul barbatilor care ar dori sa o incerce este foarte mic, acestia fiind de parare ca una dintre cele mai sigure solutii in domeniul contraceptiv este folosirea pilulelor contraceptive destinate femeilor ori utilizarea prezervativului in timpul actului sexual.

In prezent, efectele pilulei contraceptive pentru barbati au fost testate de cercetatori pe soareci masculini. Acestia au constatat ca prin injectarea acestor hormoni contraceptivi se reducea productia de spermatozoizi. Dupa intreruperea tratamentului, totul redevenea la normal, soarecii devenind fertili in circa doua-trei saptamani.
Fara comentarii

Lasa un comentariu