Lista de 40 de site-uri educationale absolut gratuite

Lista de 40 de site-uri educationale absolut gratuite

Potrivit www.webometrics.info, exista mai mult de 17 000 de universitati, dar obtinerea unui grad in multe dintre ele este o actiune destul de costisitoare. Multi studenti din intreaga lume sunt nevoiti sa ia un credit sau sa lucreze peste saizeci de ore pe saptamana pentru a-si permite o educatie.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Doua treimi din studentii din SUA care au absolvit in 2011 au avut datorii de aproximativ 27 000 de dolari de  persoana. Citind aceste statistici nu pot sa nu ma gandesc la aceste cuvinte  de peste  30 de ani in urma:

Prin invatamantul de masa, s-a dovedit ca majoritatea oamenilor ar putea fi invatati sa citeasca si sa scrie. Odata ce avem calculatoare aproape  in fiecare casa, oricare dintre noi poate accesa biblioteci enorme, adresa orice intrebare si primi raspunsuri, poate cauta ceva de care este interesat sa cunoasca, oricat de banal ar fi acel lucru pentru altii. Isaac Asimov

Isaac Asimov a murit in 1992, dar daca ar fi vazut oportunitatile pe care internetul ni le ofera in secolul XXI, ar ramane, probabil, multumit de prevederea sa.  Sa obtii o diploma intr-o universitatea poate fi scump, dar sunt optiuni si mai bune. Exista multe site-uri pe internet care ofera material de studiu absolut gratuit. Acum, chiar si cele mai sarace persoane ar putea  sa-si permita a fi mai bine educatie decat multi dintre absolventii Universitatii din Harvard. Tot de ce au nevoie este accesul la un calculator.

Va oferim o lista de 40 de site-uri care-ti ofera studii absolut gratuite:

 1. ALISON– peste 60 milioane de lectii si inregistreaza 1,2 milioane de vizitatori unici pe luna.
 2. COURSERA– Site educational care lucreaza cu universitatile pentru a-si posta cursurile pe internet, iar tu le poti folosi gratuit. Invata din 542 cursuri.
 3. The University of Reddit– Universitatea gratuita Reddit.
 4. UDACITY– Imbunatateste-ti educatia si cariera prin proiectul bazat pe cursuri online, axat pe data science, computer si matematica.
 5. MIT Open CourseWare–Acces gratuit la cateva cursuri MIT, care sunt la limita asteptarilor tale.
 6. Open Culture– Compendii de resurse de invatare gratuite, inclusiv cursuri, manuale, clipuri si video / filme.
 7. No Excuse List– O lista enorma de site-uri web din care sa inveti.
 8. Open YALE Courses– Ofera acces gratuit si deschis la o selectie de cursuri introductive predate de catre profesori si oameni de stiinta distinsi de la Universitatea Yale. Toate cursurile au fost inregistrate in sala de clasa Yale College si sunt disponibile in format video, audio si text. Inregistrarea nu este necesara.
 9. Khan Academy– Vezi sute de mini-texte pe teme ce variaza de la istorie si medicina, la chimie si informatica.
 10. Zooniverse– Ia parte la o enorma varietate de studii ale naturii, stiintei si culturii.
 11. TUFTS Open CourseWare– Parte a unei noi miscari educationale initiate de catre MIT, care ofera acces gratuit la continutul cursului pentru toata lumea on-line. Cursurile Tufts demonstreaza puterea Universitatii in domeniul stiintelor vietii.
 12. How Stuff Works?– Mai multe lectii stiintifice si explicatii decat ati putea sorta intr-un an intreg.
 13. Harvard Medical School Open Courseware – Misiunea cursului este schimbul de experienta intre comunitatea de cercetatori din Harvard si alte institutii academice, viitorii studenti si publicul larg.
 14. VideoLectures.NET– cursuri video uimitoare pe mai multe subiecte.
 15. TED– cursuri motivationale si educationale de la profesionisti notabili din intreaga lume.
 1. Shodor– organizatie non –profit de cercetare si educatie dedicata progresului stiintei si matematicii, in special prin utilizarea tehnologiilor de modelare si simulare. Pe acest site sunt resurse de instruire, software-uri, lectii interactive, explorari si informatii cu privire la atelierele de lucru pentru elevi, profesori si studentii de toate varstele. Asigurati-va ca verificati Shodor Interactive, o mare colectie de activitati interactive in matematica, geometrie, fractal, probabilitate, algebra si statistici.
 2. Udemy FREE Courses– sute de experti predau pe Udemy in fiecare luna, inclusiv cei mai vanduti autori potrivit New York Times, directori generali executivi, profesionisti din Ivy League si instructori celebri. Cursurile includ videouri, prelegeri si instrumente pentru a ajuta profesorii sa interactioneze cu studentii si sa urmareasca progresul lor. Exista multe cursuri gratuite care te ajuta sa inveti afaceri, drept, programare, design, matematica, stiinta, fotografie, yoga si multe altele.
 3. Maths & Science– Cursuri, teste si materiale care te ajuta sa inveti matematica si stiinta.
 4. edX.org– Cursuri gratuite special concepute pentru studiile interactive prin intermediul web, furnizate de MIT, Harvard, Barkley, Georgetown, Universitatea din Boston, Universitatea din Washington, Institutul Karolinska, Universitatea de la Kyoto si multe altele.
 5. iTunes U– aplicatie gratuita de la Apple, care ofera studentilor acces mobil la mai multe cursuri. Acesta ofera mai multe cursuri video gratuite, carti, prezentari si conferinte audio.
 6. Liberty Classroom– Detinuta de cel mai bine vandut autor Tom Woods. Ofera unele cursuri gratuite in istorie si economie, dar la pretul unui bilet la film, puteti avea acces la o multime de informatii utile. Nu este complet gratuit, dar merita.
 7. Drawspace– sute de lectii de desen gratuite.
 8. Codeacademy– Modalitate usoara de a invata cum sa codifici. Este interactiv, distractiv si puteti face acest lucru cu prietenii.
 9. Duke U– ofera o varietate de cursuri gratuite pe iTunesU.
 10. Scitable– O biblioteca stiintifica si un instrument de invatare personal, care se concentreaza in prezent pe genetica, studiul evolutiei, variatiei si complexitatii bogate in organisme vii.
 11. My own business– Ofera cursuri gratuite de administrare a afacerilor. Acestea sunt benefice pentru noii manageri si pentru oricine este interesat in demararea unei afaceri.
 12. Kutztown University’s free courses– Mai mult de 80 de cursuri despre afaceri. Cursurile Kutztown sunt individualizate si in ritm propriu. Multe dintre cursuri sunt dotate cu grafica high-end, studii de caz si inregistrari audio.
 13. Open Learn– Iti ofera acces gratuit la materialele de curs Open Learn.
 14. Free Computer Books– Calculator gratuit, matematica, carti tehnice si note de curs.
 15. Academic Earth Cursuri video gratuite de la oamenii de stiinta de top din intreaga lume.
 16. American Sign Language Browser– Invatati limbajul semnelor on-line.
 17. BBC Languages– Poti studia o noua limba online.
 18. unplugthetv– Selecteaza la intamplare un film educativ si priveste-l.
 19. Lifehacker– Sfaturi si trucuri pentru imbunatatirea tuturor domeniilor vietii tale.
 20. JustinGuitar– Sute de lectii de chitara, dar si unele ore de teoria muzicala de baza.
 21. DuoLingo– Ofera lectii de gramatica si vocabular in sase limbi.
 22. Layers Magazine– tutoriale pent ru Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Flash, Premiere Pro, In Design si After Effects .
 23. Creative Flow– O lista de peste 950 de tutoriale pentru Photoshop.
 24. Open2study– Studii de inalta calitate on-line, furnizate de principalele institutii din Australia si predate de cadre universitare si profesionisti de top din industrie. Tot ce trebuie este conexiune la internet si dorinta de a studia.
 25. OEDb– Alege din peste 10 000 de cursuri online.

Articol preluat din yupi.md
Fara comentarii

Lasa un comentariu