Metode pentru a-ți proteja copilul în drumul spre școală

Metode pentru a-ți proteja copilul în drumul spre școală

0

În ziua de azi, cu atâtea gadget-uri, părinții au posibilitatea de a afla locația unde se află copilul lor oricând. Este suficient să utilizeze un tracker GPS pentru a afla unde se află copilul în orice moment. Și totuși să cumperi un tracker GPS nu este suficient, în mod normal copilul trebuie să călătorească în siguranță și de aceea apare necesitatea stabilirii unor reguli.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Este bine ca un copil să meargă singur la școală?

În ziua de azi copilul nu trebuie să călătorească singur, dar când vine vorba de școală poate merge și fără părinți, de exemplu împreună cu un coleg sau un copil din bloc care are același drum. Copilul trebuie să învețe să fie independent, să meargă împreună cu alți copii de vârsta lui la școală pentru că în grup, sunt oarecum protejați.

Părinții sunt mereu îngrijorați pentru copiii lor dar ar trebui să treacă pe asta și să-i pregătească mai devreme pentru drumul spre școală. Majoritatea doresc cea mai mare siguranță pentru copiii lor și devin uneori prea protectivi cu aceștia.

Exagerează părinții, sunt prea protectivi cu copiii lor?

Mulți dintre ei își aduc copiii până în fața școli, sau cât mai aproape posibil de aceasta. Mai mult decât atât au tendința de a-i dădăci și dacă ar avea posibilitatea, i-ar aduce până în sala de clasă. Unii pun motiv că au mașină și că îi scutesc de drumul pe jos sau cu autobuzul. Ba mai mult uneori părinții recurg la taxi pentru ca odorul lor să ajungă comod la școală.

Toate acestea sunt exagerate, părinții ar trebui să ofere un pic de libertate copiilor lor.

Motivele invocate de părinți sunt:

  • Mersul la școală cu mașina este mai sigur decât mersul pe jos. Aici ei nu țin cont de numărul de accidente în trafic, care a crescut foarte mult în ultimii ani. Deci nu se poate vorbi de siguranță în mașină 100%.
  • Drumul până la școală este prea lung și copilul va ajunge deja obosit.
  • Cel mai scurt și rapid drum spre școală este acela cu mașina.
  • Traseul ales spre școală este decis de părinți și astfel sunt evitate pericolele. Aceștia consideră despre copilul lor că poate ajunge pe anumite drumuri unde este destul de periculos dacă va merge pe jos (la trecerile de pietoni nesemaforizate, la treceri de cale ferată).
  • Copilul poate fi distras în drumul spre școală de anumite lucruri, parcuri, chioșcuri de dulciuri și înghețată, etc.
  • Dacă ar merge cu autobuzul la școală nu este comod, este cald și aglomerație. Dacă este distrat poate pierde autobuzul și poate întârzia la școală.

Acum părinții sunt mai puțin stresați pentru că au aflat despre avantajele oferite de anumite gadget-uri în ceea ce privește funcțiile de monitorizare și ascultare a propriilor lor copii. Un astfel de gadget poate fi de exemplu un smartwatch pentru copii care este un fel de jucărie după modul cum arată. În realitate este vorba despre un ceas inteligent prin care părinții pot monitoriza copilul și afla ce persoane se află în apropierea lui.

Modalități prin care ai grijă de copii

Părinții trebuie să caute trasee sigure pentru copiii lor pentru a ajunge la școală. Le explică acestora și îi convinge să le urmeze zilnic în drum spre școală. În plus, părinții trebuie să se asigure că vor merge împreună cu alți copii în drum spre școală, sau cu prieteni care învață în același loc.

Un alt lucru important este să-ți educi copiii să aibă încredere în ei. Un copil dezinvolt, care are încredere în el, care știe să spună un NU când este cazul, pare mai puternic și poate intimida potențialii făptași.

Părinții trebuie să-și învețe copiii să fie atenți pe stradă, la mașini, etc. Dacă oprește o mașină ei trebuie să stea destul de desparte de portiera acesteia. În acest fel, el va fi mai bine văzut de ceilalți oameni de pe stradă și riscul să fie târât forțat în mașina unei persoane străine este puțin mai mic. În orice caz, în legătură cu acest lucru, un copil trebuie să știe obligatoriu că nu este bine să intre niciodată în mașina unui străin.

Părinții trebuie să-și învețe copilul că fuga este un mod de a scăpa dintr-o situație periculoasă și nu o lașitate. Dacă se simte inconfortabil într-o anumită situație, sau dacă este agresat sau persecutat într-un magazin sau alt loc de o anumită persoană, cel mai sigur este să plece cât mai repede, sau să fugă de acolo.

Copiii trebuie învățați să aibă telefon mobil, să sune la 112 atunci când sunt în pericol, când au nevoie de ajutor, de intervenția poliției, pompierilor sau a ambulanței.
Fara comentarii

Lasa un comentariu