Mituri si adevaruri despre masurile de protectie sexuala – pilule si sterilet

Mituri si adevaruri despre masurile de protectie sexuala – pilule si sterilet

0
fertilitate

fertilitate-2

Picture 1 of 2

In ultima perioada numarul miturilor si adevarurilor despre masurile de protectie sexuala s-a inmultit destul de mult.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Asa se face ca tot mai multe femei ajung sa creada ca folosirea pilulelor contraceptive le scade apetitul sexual. In egala masura, folosirea prezervativului poate fi de-a dreptul incomoda pentru barbati, iar steriletul nu se numara printre preferintele niciunuia dintre parteneri.

Pilulele contraceptive se incadreaza intre masurile de protectie sexuala cu un grad destul de ridicat de siguranta. Cu toate acestea, se poate spune ca nu ofera niciun fel de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala. De asemenea, folosirea lor a creat o serie de mituri printre femei. Cele mai multe dintre acestea sustin faptul ca pilulele contraceptive scad apetitul sexual. In aceasta privinta, mai multi cercetatori din cadrul Universitatii din Boston au incercat sa demonstreze acest adevar, explicand ca un astfel de lucru este intr-adevar posibil, mai ales pentru ca dozajul hormonal al acestora, fiind destul de crescut nu va mai produce niciun fel de lubrifiere in timpul actului sexual, ceea ce va diminua libidoul sexual.

In plus, pilulele contraceptive pot fi administrate doar dupa efectuarea analizelor recomandate de catre medicul specialist, folosirea lor fara recomandarea medicului fiind extrem de periculoasa pentru sanatate.

Atunci cand vine vorba despre sterilet teama este si mai mare. Femeile considera ca acesta poate deveni incomod pentru partener in timpul actului sexual. Intr-o asemenea situatie medicii afirma ca firele acestuia pot fi simtite de catre barbat, dar nu il vor vatama in niciun fel.

In plus, chiar daca se spune ca exista riscul de infectii, un asemenea lucru nu va fi posibil daca se vor respecta regulile de maxima igiena, mai ales in primele 30 de zile de la montarea acestuia.

Pentru a preveni aceste lucruri este indicat sa va prezentati la medic in vederea efectuarii unei evaluari clinice de specialitate.
Fara comentarii

Lasa un comentariu