Outline Festival prezinta operele lui Brancusi pe peretii din Bucuresti

Outline Festival prezinta operele lui Brancusi pe peretii din Bucuresti

0

A inceput Outline Festival: 8 artisti de street art picteaza 660 de metri patrati pe mai multe cladiri din Bucuresti.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti (CTMB), organizeaza, in perioada 2 iunie – 30 iulie, Outline Festival, un eveniment care isi propune sa puna Bucurestiul pe harta marilor capitale ale lumii in ceea ce priveste arta stradala.

Outline Festival, initiat de Asociatia EDIT, este primul festival de street art din Bucuresti.
Pe parcursul evenimentului, patru cladiri din Bucuresti vor fi desenate cu opere renumite din portofoliul lui Brancusi, dar si picturi cu elemente din natura, galaxie si din traditia romaneasca.

Pana in prezent, in cadrul festivalului, a fost finalizata deja prima lucrare pe o centrala termica din zona Stefan cel Mare, acolo unde peretii au fost desenati cu faimoasele sculpturi ale lui Constantin Brancusi, opere care au facut cunoscut numele artistului roman peste tot in lume. Picturile au fost realizate de artistii Ortaku si Luchian.

Peretele realizat de Ortaku prezinta simplitatea unui geniu, impletita cu creativitatea izvorata dintr-o poveste de dragoste dintre Brancusi si pictorita maghiara Margit Pogany. Cel de-al doilea perete, pictat de Luchian, este inspirat din lucrari precum Printesa X, Nou Nascut si Maiastra, care au dus la realizarea a peste 50 de carti despre geniul lui Brancusi, plus mii de studii despre creatiile acestuia.

Artistii implicati in realizarea acestor desene sunt Sweet Damage Crew, Ortaku, Luchian, Homeboy & Kaps Crew si altii.

Mai multe detalii despre viitoarele cladiri desenate, dar si despre activitatea proiectului, gasiti pe paginile de socializare:
Fara comentarii

Lasa un comentariu