Pierderea spontana a sarcinii

Pierderea spontana a sarcinii

0
femeie cu dureri abdominale (www.blog.sanatateatv.ro)

femeie cu dureri abdominale (www.blog.sanatateatv.ro)Ori de cate ori o femeie trece prin experienta pierderii spontane a unei sarcini aceasta va suferi o mare depresie, revenindu-si destul de greu.

Nu putine sunt cazurile in care infertilitatea iese la iveala tocmai ca urmare  a unui astfel de lucru – pierderea spontana a sarcinii. Desi incearca sa nu faca eforturi pe parcursul sarcinii, stand mai mult intinse in pat, femeiele cu astfel de antecedente medicale nu au cum sa preintampine pierderea sarcinii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pierderea spontana a sarcinii sau avortul spontan se produce mai inainte de luna a cincea de sarcina. Dupa aceasta luna vorbim de nastere prematura, si ea cu o serie de riscuri grave.

Potrivit studiilor, pierderea spontana a sarcinii afecteaza in prezent mai mult de 25% dintre gravide. Numarul este si mai ingrijorator cu cat ambii parteneri ai vietii de cuplu au o varsta mai inaintata. De regula, astfel de evenimente nedorite se produc in prima parte a primului trimestru de sarcina. Cu cat gravida avanseaza in sarcina, cu atata riscul pierderii spontane a sarcinii este mai mic.

Fumatul, cafeaua, alcoolul sau consumul de droguri sunt declarati drept principalii factori responsabili care determina o astfel de problema medicala in timpul sarcinii. De asemenea, medicii avertizeaza ca o alimentatie nesanatoasa a gravidei pe parcursul celor noua luni, lipsa de acid folic din organism, precum si varsta trecuta de 35 de ani sunt alte cauze la fel de importante pentru pierderea spontana a sarcinii.

Crampele abdominale, sangerare puternica, dureri pelvine si lombare sunt principalele semne care anunta aparitia pierderii sarcinii, moment in care gravida trebuie sa se prezinte de urgenta la medic.
Fara comentarii

Lasa un comentariu