Prima menstruatie dupa nastere

Prima menstruatie dupa nastere

0
femeie (www.lh6.ggpht.com)

femeie (www.lh6.ggpht.com)Imediat dupa nastere preocuparile tale vor avea in vedere ingrijirea bebelusului si de aceea iti doresti ca menstruatia sa vina destul de tarziu.

Asa ca, ciclul menstrual nu iti va fi decat un mare „inamic” daca apare imediat dupa momentul nasterii…

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate acestea, multe mamici se intreaba cum va fi si, mai ales, daca totul va fi schimbat fata de cum erau obisnuite.

Potrivit specialistilor, revenirea ciclului menstrual este un semn ca organismul tau incepe sa functioneze corespunzator. Asa ca un astfel de moment nu iti poate aduce decat o mare bucurie ca totul incepe sa mearga asa cum te gaseai inainte de a ramane insarcinata.

Imediat dupa nastere uterul isi va incepe activitatea, contractandu-se in asa fel incat sa ajunga la forma si dimensiunea de dinainte de sarcina. Tot acum avem de-a face cu niste scurgeri asemanatoare ciclului menstrual, denumite lohii, ce vor avea o durata de circa sase saptamani, fiind mai abundente in prima parte si mai slabe in ultimile doua saptamani.

De regula, menstruatia va intarzia sa apara in cazul in care va alaptati bebelusul. De aceea, hranirea cu lapte praf va determina o grabire a aparitiei ciclului menstrual. Potrivit specialistilor menstruatia dupa nastere nu va fi foarte diferita de cea de dinainte de sarcina. Asa ca nu va trebui sa te astepti la modificari spectaculoase a volumului de sange pierdut sau a unei perioade mai dureroase. Cu toate acestea, se poate remarca faptul ca dupa prima nastere menstruatia se va regla destul de exact, la un interval de 28 de zile. Daca inainte de sarcina aveai o menstruatie dereglata, se pare ca acest proces fiziologic te va ajuta sa scapi de o astfel de problema destul de neplacuta.

In cazul in care cantitatea de sange pierdut este mai mare dupa nastere, medicii sunt de parere ca ar trebui sa te adresezi specialistilor pentru efectuarea unui consult de specialitate intrucat o astfel de modificare menstruala ar putea fi cauzata de aparitia unor fibroame uterine.

Chiar daca alaptezi, un asemenea lucru nu te va scuti de riscurile unei sarcini neplanificate. Asa ca, indiferent daca ti-a revenit sau nu menstruatia va trebui sa cunosti ca organismul este fertil dupa primele 21 de zile de dupa nastere, ovarele eliberand astfel lunar cate un ovul pentru fecundare.
Fara comentarii

Lasa un comentariu