Sisteme de ventilație cu recuperare de căldură

Sisteme de ventilație cu recuperare de căldură

0

Locuințele moderne sunt construite cu o tâmplărie perfect ermetică și cu finisaje moderne care sporesc confortul termic din interior. Din păcate, acest lucru va duce la formarea condensului și la creșterea umidității, împiedicând astfel buna ventilație a casei.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Care e soluția?

Proprietarii care își doresc să elimine astfel de probleme sunt nevoiți să caute soluții eficiente și sisteme de ventilație care să îi ajute să obțină echilibrul termic dorit. În acest sens, ideală ar fi instalarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură

Acesta va asigura un aer proaspăt în interiorul locuinței – cald în timpul sezonului rece, iar vara un aer răcoros.

Ce este și cum funcționează un ventilator cu recuperare de căldură

Acest sistem modern funcționează în baza unui principiu cât se poate de simplu:

Aerul viciat, adică aerul cu probleme, trece printr-un schimbător de căldură care se află în interiorul recuperatorului de căldură. Prin acest aparat va trece aerul rece preluat de la exterior, sau cel urât mirositor și plin de dioxid de carbon de la respirație.

În felul acesta, aerul din interior va fi eliminat în mod constant prin intermediul unei tubulaturi ascunse ce traversează întreaga locuință. Într-un anumit punct al traseului de evacuare, căldura sa este transferată recuperatorului de căldură prin intermediul căruia poate pătrunde aerul proaspăt din exterior.

În interiorul schimbătorului de căldură se află două canale: unul prin care circulă aerul cald din interior spre exterior, iar celălalt canal – prin care trece aerul rece de afară. Acestea sunt fie lipite unul de celălalt, fie se află unul în interiorul celuilalt, iar pentru a spori eficiența procesului la unele modele există chiar mai multe canale.

În felul acesta este realizat transferul de căldură pe baza unui principiu foarte simplu – în care schimbul de căldură se face în proporție de 80-90%, fără ca fluxurile de aer să se amestece între ele.

Evacuarea aerului cald se va face prin intermediul cedării căldurii aerului rece admis prin intermediul pereții schimbătorului de căldură.

În cadrul încăperii se menține, astfel, un nivel optim de umiditate. Ventilatoarele cu recuperare de căldură asigură o circulație corespunzătoare a aerului.

7 motive să achiziționezi un ventilator cu recuperare de căldură

  1. Un ventilator cu recuperare de căldură evacuează aerul viciat, cu mirosuri neplăcute și dioxid de carbon și aduce aerul proaspăt în interior.
  2. Nu creează un disconfort local – este silențios spre deosebire de o aerotermă. Folosind un sistem de ventilație, aerul proaspăt este introdus în mod centralizat și controlat.
  3. Aerul din interior este filtrat și dezumidificat. La ora actuală, pe piața de profil există anumite modele de recuperatoare de căldură – simple sau entalpice, adică cu dezumidificare sau cu umidificare a aerului introdus în casă.
  4. Un ventilator cu recuperare de căldură va împiedica apariția mucegaiului și a igrasiei.
  5. Un alt avantaj pe care îl oferă ventilatorul cu recuperare de căldură este consumul redus de energie. Instalând un astfel de sistem, vei beneficia de costuri de energie reduse pentru încălzirea aerului. De exemplu, un recuperator de căldură achiziționat de la Prana România are un consum de energie electrică în putere maximă în funcție de model 32-94W*oră.
  6. Se instalează cu ușurință. Montajul unui sistem de ventilație se poate face în două ore fără a fi necesare și alte lucrări de reparație.
  7. Poți alege un sistem de ventilație cu dimensiuni compacte. Spre exemplu,  modelele de la Prana România au recuperatoare ascunse în grosimea peretelui, afară rămânând doar grilele de ventilație.

Prana România oferă cele mai eficiente sisteme de ventilație cu recuperare de căldură

Dacă te afli în căutarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură poți apela cu încredere la Prana România.

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, compania asigură soluții integrate de ventilație cu eficiență energetică ridicată care asigură utilizatorilor săi un grad de confort sporit. 

Inovația pe care Prana o aduce în domeniu constă în recuperatoarele de căldură pe bază de cupru. În spatele eforturilor depuse, se află o echipă întreagă de ingineri dedicați dezvoltării, testării unor noi modele ce urmează a fi introduse pe piața de profil.

Compania este recunoscută în domeniul recuperării și a conservării energiei datorită tehnologiilor revoluționare aduse de invenția unui sistem de ventilare cu recuperare de căldură cu dublu fix.

Utilizatorii pot achiziționa recuperatoare de căldură de la Prana România la cel mai bun raport dintre calitate-preț și pot beneficia de o garanție de 2 ani.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu