Top 3 lucruri care transforma primele zile de scoala intr-o experienta grozava

Top 3 lucruri care transforma primele zile de scoala intr-o experienta grozava

0

Doar pentru ca incepe scoala nu inseamna ca toate zilele de distractie s-au terminat, iar cei mici trebuie invatati din primii ani de mers la scoala ca cine invata bine se distreaza bine. Dupa orele de curs si dupa ce isi face temele, copilului trebuie sa ii ramana timp pentru desene animate, pentru joaca, pentru plimbari cu bicicleta in parc si alte activitati.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Imbinarea “meseriei” de scolar cu momente de recreere este foarte importanta pentru ca niciun elev sa nu vada mersul la scoala ca pe o corvoada: sa se bucure si de venirea vacantei, dar si de inceputul fiecarui semestru, de reintalnirea cu colegii, de revederea profesorilor, de noi provocari a caror importanta creste treptat, insa gradul de dificultate sa nu fie resimtit.

  1. Jocuri grozave pentru timpul liber

Pentru acest lucru, un pas important este obisnuirea copiilor cu jocuri educationale cum sunt jocurile de memorie, jocurile de cultura generala si unele jocuri de construit. Fiecare joc trebuie adaptat varstei copilului si nivelului sau de pregatire.

Jocurile trebuie sa testeze indemanarea si imaginativitatea copiilor, iar daca acestea sunt putin prea dificile, atunci este un exercitiu foarte bun pentru colaborarea si comunicarea dintre copii si parinti.

  1. Cursuri unde sa invete lucruri distractive

Copilul tau trebuie sa stie ca se poate baza oricand pe ajutorul tau, chiar si ajunge in punctul unde nu te mai pricepi sa il ajuti la problemele de matematica: nu are nevoie sa ii oferi rezolvarea, ci sa ii stimulezi puterea de concentrare si increderea in faptul ca poate face orice.

In aceeasi directie este recomandata inscrierea copilului la cursuri extrascolare: un curs de dans sportiv, inscrierea intr-o echipa de fotbal, inscrieri la tenis, la arte martiale sau la un curs de pian pentru copii.

Cursurile de genul acesta ajuta copiii sa fie mai disciplinati, sa isi consume surplusul de energie (asa ca nu vor mai avea energie sau timp pentru obraznicii) si, mai ales, sa descopere cate ceva din ce ii face deosebiti de ceilalti copii – sa invete ca intotdeauna pot mai mult. In plus, daca programul tau de munca este unul foarte strict si nu poti lua copilul de la scoala, cel mic va merge la cursurile suplimentare si, astfel, nu se va plictisi acasa ori prin vecini pana termini serviciul.

  1. Un birou dotat cu de toate

Pentru distractia copilului, poti oricand sa rasfoiesti rafturile virtuale din libraria online Books Express si sa vezi bunatati de pe acolo vi se potrivesc: literatura universala, literatura romana, carti in limbi straine ori, si mai bine, jocuri, partituri, puzzle-uri, carti de colorat, harti sau carti audio.

Asadar, nu mai ramane decat sa decorezi frumos biroul de acasa al copilului, sa creati impreuna cateva decoratiuni “back to school” lucrate manual si sa va bucurati de tot ce aduce cu sine noul an scolar!

Va dorim un an scolar de nota 10 (zece)!

Sursa foto: cenovis.com.au
Fara comentarii

Lasa un comentariu