Vitamina D pentru oase puternice

Vitamina D pentru oase puternice

Copiii mici descopera lumea si sunt din ce in ce mai activi. Vitamina D este in mod special importanta pentru dezvoltarea sanatoasa in etapa de crestere. Impreuna cu calciul, vitamina D joaca un rol important in metabolismul osos si sprijina formarea oaselor sanatoase.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Totusi, carentele de vitamina D sunt destul de frecvent intalnite in cazul copiilor sanatosi din Europa1. Aproximativ 90% din vitamina D de care noi avem nevoie este formata, datorita efectului razelor UVB, la nivelul pielii. Doar o cantitate mica este ingerata prin alimente (de ex. peste de mare gras, oua si produse lactate). In multe tari (in functie de localizarea geografica, incluzand latitudinea si altitudinea, si conditiile atmosferice) sinteza endogena de vitamina D la nivelul pielii poate fi garantata doar pe perioada lunilor de vara. Din octombrie si pana in martie, soarele nu este suficient de sus pe cer. In timpul acestei perioade, supravietuim doar cu depozitele de vitamina D din tesutul gras. Chiar si pe perioada verii, statul la soare nu este neaparat suficient, deoarece folosim creme de protectie solara pe pielea copiilor. In timp ce aceasta este conduita corecta si este important sa folosim aceste creme, acest lucru previne formarea vitaminei D. Pigmentarea pielii inchise la culoare reduce acest lucru si mai mult.

Expertii sunt ingrijorati de faptul ca in cazul multor fetite si baietei, mai ales pe perioada lunilor de iarna, nivelele de vitamina D scad; in multe cazuri la un nivel insuficient si chiar deficienta.

Din acest motiv, sugarii primesc suplimente de vitamina D, pe langa lapte, deoarece deficienta de vitamina D, in perioada de sugar si copil mic, poate duce la risc de rahitism. Este important ca parintii sa tina cont de recomandarea primita de la medic in acest sens.

Totusi, copiii continua sa creasca si sa dezvolte masa osoasa. Astfel, vitamina D ramane esentiala pe intreaga etapa de crestere.

 

HiPP Lapte de crestere: O noua generatie de formule de lapte

Pentru o crestere sanatoasa copiii au nevoie de nutrienti valorosi.

Pentru ca laptele este o parte importanta din alimentatia unui copil mic, HiPP Lapte de crestere contine toate componentele importante necesare pentru crestere

HiPP 2+ Combiotic® Lapte de crestere, de la 2 ani, contine tot ceea ce copiii au nevoie de la aceasta varsta:

– Probiotice: culturi naturale ale acidului lactic

– Prebiotice: fibre dietetice prebiotice (GOS*)

– Vitamina D contribuie la dezvoltarea normala a oaselor si a dintilor.

 

1 Braegger C. JPGN 2013; 56(6):692-701.
* galacto-oligozaharide – obtinute din lactoza



Fara comentarii

Lasa un comentariu