10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre nou-nascuti

Viata ta se va schimba radical din momentul in care devii mama. Vei experimenta o sumedenie de experiente noi. Trebuie sa fii pregatita pentru fiecare dintre ele. Insa mai ales sa te bucuri si sa nu te sperii. Vei invata din mers toate lucrurile pe care va trebui sa le stii despre micutul tau.

 

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre nou-nascuti

S-ar putea ca bebelusul sa arate putin amuzant.

Imediat dupa nastere este posibil ca micutul tau sa aiba corpusorul acoperit de par pe brate. spate, frunte sau obraji. Acest tip de par se numeste lanugo. Un tip de par care creste pe corpul bebelusului chiar din pantece si joaca un rol esential in dezvoltarea sanatoasa a fatului, contribuind substantial la crearea hormonilor de diverse tipuri.

El ar putea fi, de asemenea, cu fata umflata si sa aiba ochi adesea inchisi. La urma urmei a petrecut noua luni in pantece. Dar, in curand, va semana cu acel copil frumos pe care ti l-ai imaginat.

Nu va asteptati la zambete sau grimase – pana la aproximativ 6 saptamani de viata.

Pana atunci lucrezi pentru un sef care doar se plange! Pentru a trece peste epuizare si starile emotionale, retineti acest lucru: eforturile voastre nu se pierd. Bebelusului ii place sa se simta mangaiat de tatal sau de mama sa, se simte atasat, ii place sa fie tinut in brate.

Faceti baita cu ajutorul unui burete pentru bebelusi pana cand cordonul ombilical cade.

Daca buricul este pastrat uscat, cade mai repede – de obicei in doua saptamani. In plus, nou-nascutii nu se murdaresc foarte tare! Daca cordonul ombilical se uda, uscati-l.

Punctul moale poate rezista daca aveti grija la manipulare.

Este in regula sa atingeti locul moale si parul bebelusului langa acesta. Locul poate pulsa deoarece este direct peste vasele de sange care acopera creierul.

Va va anunta daca primeste suficienta mancare.

Bebelusul trebuie sa manance la fiecare doua pana la trei ore – dar daca alaptati, este greu sa stiti cat lapte primeste. Greutatea bebelusului este cel mai bun indicator in primele zile. Medicul pediatru il va verifica in cateva zile de la externare. Un nou-nascut isi pierde intre 5 si 8% din greutatea sa la nastere in prima saptamana, dar ar trebui sa o recastige pana in a doua.

Pielea uscata este normala pentru nou-nascuti.

Initial, pielea sa poate fi moale si matasoasa, dar asta se schimba. Nu trebuie sa faceti nimic in ceea ce priveste pielea uscata, dar daca sunteti foarte ingrijorati, cautati o lotiune hipoalergenica pentru bebelusi care sa nu contina parfum. De asemenea, pot aparea mici umflaturi roz, eruptii pe scutec si chiar acnee pentru copii. Acneea tinde sa dureze cateva luni.

Nu trebuie sa ramai inchis in acasa.

Duceti o viata normala, dar folositi precautia atunci cand iesiti in public. Pastrati bebelusul ferit de soare si evitati bolnavii (fara petreceri de ziua copilului!) Si spatiile inchise aglomerate (cum ar fi mall-ul in timpul sarbatorilor). Invatati fratii mai mari sa atinga picioarele bebelusului in loc de maini si fata, ceea ce va ajuta la prevenirea raspandirii mircorbilor. Nu atingeti copilul fara sa va spalati mainile.

 

Bebelusii plang mult – asa comunica!

Bocetele lor patrunzatoare va vor anunta ca le este foame, frig, au scutecul murdar sau vor sa fie tinuti in brate. Aceste „conversatii” timpurii pot fi frustrante, dar fiti siguri ca veti obtine o abordare mai buna in timp.

Nou-nascutii dorm mult

Copilul trebuie sa manance la fiecare doua pana la trei ore, deci nu dormi prea mult. Majoritatea sugarilor pot dormi timp de sase pana la opt ore pana la varsta de 3 luni. Intre timp, incearca sa aduci copilul pe un program stability de zi si noapte: in timpul zilei, nu-l lasa fara sa manance mai mult de trei ore. Lasa-l sa doarma cat vrea el, odata ce si-a recapatat greutatea pe care a slabit-o la nastere.

Etapa nou-nascutului este trecatoare.

Esti stresata si obosita? Da, acele zile de inceput sunt grele. Dar in curand vor ramane in urma.

 

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare