3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre infectiile urechii

Desi incidenta infectiilor urechii a scazut in ultimul deceniu, datorita partial vaccinului pneumococci. Aceasta afecteaza aproximativ 16 milioane de copii in fiecare an.

Copiii cu varsta sub 2 ani sunt deosebit de vulnerabili, deoarece sistemul lor imunitar este inca in curs de dezvoltare. Iar trompele lor eustachiene – pasajul din fiecare ureche care dreneaza lichidul normal de la urechea medie pana la partea din spate a gatului – sunt mai inguste si orizontale.

Cand un copil raceste, tuburile minuscule se pot umfla si impiedica scurgerea fluidelor.

Lichidul poate fi prins in spatele timpanului si poate crea un mediu umed ideal pentru ca virusurile sau bacteriile din gatul si urechile unui copil sa se inmulteasca si sa provoace o infectie.

Desi scenariul nu este intotdeauna evitabil, cunoasterea acestor 3 cauze cheie despre infectiile urechii va va pregati sa luptati impotriva afectiunii.

Cresterea dintilor poate fi confundata cu infectiile la urechi ale bebelusilor

Cand copilul dumneavoastra incepe sa-si traga urechea, puteti presupune ca acesta este un semn revelator al unei infectii a urechii. El ar putea face acelasi lucru, totusi, daca incep sa ii creasca dintii. Nervii dintilor din spate se ramifica spre urechea medie, astfel incat micutul simte durerea prin urechi.

Daca are febra si nu reuseste sa adoarma, este mai probabil sa aiba o infectie a urechii. Gingiile rosii, umflate sunt un semn al dintilor. In general, simptomele infectiilor urechii ar putea descrie o varietate de boli.

Antibioticele nu sunt intotdeauna raspunsul

Se crede ca aproximativ 60 la suta din infectiile urechii sunt bacteriene; celelalte 40% sunt provocate de virusi si nu pot fi vindecate de antibiotice.

Studiile au aratat ca aproximativ 80% dintre infectiile urechii medii la copii dispar fara antibiotice intr-o saptamana. Aproximativ 60% dintre copii au mai putine simptome dupa 24 de ore, indiferent daca iau sau nu antibiotice.

Asteptarea atent” este potrivita pentru un copil sanatos intre 6 luni si 2 ani. Acest lucru este valabil mai ales daca nu prezinta semne severe. Este valabil si pentru copiii peste 2 ani fara simptome severe.

In perioada de asteptare, medicul pediatru va va sugera, probabil, un calmant, cum ar fi acetaminofen, ibuprofen sau picaturi de urechi anestezice. Daca simptomele copilului dumneavoastra nu se amelioreaza, contactati medicul.

Daca copilul are infectii cornice ale urechii, consultati un specialist

In cazul in care infectie apare des intr-o perioada de 6 luni pana intr-un an este recomandat sa mergeti la ORL, dupa o discutie avuta in prealabil cu pediatrul. Copiii care au infectii frecvente petrec mult timp simtindu-se bolnavi si, daca lichidul din urechi nu este clar intre infectii, poate interfera cu auzul si dezvoltarea limbajului.

 

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare