Alimentatia scolarului poate influenta nivelul IQ

Alimentatia scolarului poate influenta nivelul IQ

0
dieta

dieta

Picture 2 of 2

Alimentatia scolarului este foarte importanta pentru dezvoltarea sa intelectuala, putand influenta nivelul IQ al acestuia.

Atunci cand ii pregatesc pachetelul zilnic ori atunci cand il asteapta de la scoala, parintii trebuie sa se preocupe pentru un meniu cat se poate de sanatos si mai ales nutritiv, necesar atat pentru dezvoltarea sa fizica, cat si pentru cea intelectuala.

Alimentatia scolarului trebuie sa fie destul de diversa, in asa fel incat organismul sa isi poata lua resursele necesare cresterii armonioase. Cu toate acestea, atunci cand iti doresti ca nivelul IQ al copilului tau sa fie unul destul de mare, fiind corelat cu nivelul de performanta scolara va trebui sa ai in vedere suplimentarea dietei zilnice cu alimente bogate in vitamine, minerale si grasimi esentiale.

De-a lungul timpului, s-a demonstrat faptul ca un consum constant de peste determina un nivel IQ mai ridicat. Acest lucru este explicat prin faptul ca pestele contine o cantitate mare de acizi grasi Omega 3 si 6, benefica pentru dezvoltarea intelectuala a copilului. Tocmai de aceea, din alimentatia scolarului nu vor trebui sa lipseasca grasimile sanatoase Omega 3 si 6, pe care le va putea primi atat printr-o dieta bogata in peste, cat si din seminte. Atunci cand copilul este la scoala, parintii ii pot oferi trei-patru portii de peste saptamanal. Acizii grasi Omega3 si 6 vor putea fi luati atat din ton, cat si din somon, scrumbie ori macrou. In cazul in care copilul nu este incantat de ideea de a consuma peste atat de des, puteti cere sfatul specialistului si ii puteti oferi suplimente care sa le contina.

Asa cum aminteam, alimentatia scolarului trebuie sa fie cat mai diversa si, de ce nu, foarte colorata. Se recomanda ca orice copil, mai ales in primii ani ai vietii, atunci cand dezvoltarea sa psihica este destul de ampla sa consume o paleta larga de legume si fructe, aducandu-i in acest mod aportul de vitamine necesar cresterii sale. Fructele si legumele trebuiesc consumate zilnic, atat in stare proaspata, cat si sub forma de suc. In acest mod, organismul va putea beneficia de toti nutrientii necesari, dezvoltandu-se corect, prevenindu-se, in acelasi timp, si afectiunile grave.

In plus, alimentele bogate in fier sunt necesare pentru cresterea nivelului IQ al copilului. Nu ezitati sa ii introduceti scolarului in alimentatie spanac, carne rosie, brocolli, fasole, linte, organe, precum si suc de portocale, favorizand absorbtia de fier in organism.