Cand sa astepti o sarcina – varsta potrivita?

Cand sa astepti o sarcina – varsta potrivita?

0
gravida

mofturos-home

Picture 500 of 500

Chiar daca multe femei ajung sa se intrebe daca a fost definita o varsta potrivita pentru a avea o sarcina, in realitate s-a demonstrat ca poti deveni mamica la orice varsta, fiecare perioada a vietii aducandu-ti o serie de lucruri bune, ce trebuiesc luate in calcul.

Mama la 20 de ani

In cazul in care iti doresti sa devii o mamica tanara si sa porti in pantec bebelusul mult visat, la numai 20 de ani ori, pur si simplu, sarcina a aparut in viata de cuplu ca un accident, nu este cazul sa te dai batuta si sa mergi inainte.

O sarcina la 20 de ani te poate lua, intr-adevar, putin pe nepregatite, mai ales ca acum este varsta celor mai placute experiente. Cu toate acestea, a fi mama la 20 de ani inseamna sa beneficiezi de forta, vitalitate si putere de a-ti creste bebelusul. Energia pe care o ai la aceasta varsta iti va aduce forta si bucuria de a te juca cu copilul tau, facand tot ceea ce iti sta in putinta pentru a-l creste sanatos si fericit. Chiar daca resursele financiare ar putea fi limitate, cu timpul, vei vedea, situatia se va rezolva.

Mama la 25 de ani

O sarcina la 25 de ani este considerata de catre cei mai multi cea mai potrivita. Femeia poate fi implinita, la aceasta varsta, atat din punct de vedere familial, cat si emotional ori profesional. In plus, la aceasta varsta te poti clasa in continuare in categoria mamicilor tinere. Organismul nu iti va putea aduce aproape niciun fel de neplacere, fiind pregatit pentru a purta comoara pe care o astepti atat de mult.

Mama la 30 de ani

A fi mama la 30 de ani inseamna aceeasi bucurie pe care o poti avea si mai inainte de aceasta varsta. Avantajele sunt numeroase – organismul este sanatos, o sarcina implinindu-te ca mamica. In plus, beneficiezi de avantajul implinirii financiare si profesionale.

Mama la 35 de ani si dupa

Poti fi mamica si dupa varsta de 35 de ani. Chiar daca exista numeroase studii care atesta faptul ca sarcina dupa 35 de ani poate fi supusa unor riscuri, in realitate descoperirile din domeniul medical si analizele din timpul sarcinii pot reusi sa depisteze si sa trateze din timp aproape orice problema de sanatate la care ar putea fi supus bebelusul pe parcursul sederii sale in burtica mamei. In plus, dupa 35 de ani poti fi implinita profesional si financiar, oferindu-i bebelusului tau tot ceea ce are de trebuinta pentru a creste mare.