Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Peștele este un aliment atât de complet, de sănătos și de inofensiv pentru stomac sau nivelul de colesterol, încât îl pot consuma fără grijă și cei ”condamnați” la regim alimentar din motive medicale, și cei aflați la dietă din motive… estetice.

Când este vorba despre pește, cumva oamenii susțin că preferă peștele proaspăt. Ceea ce scapă din vedere – sau e pur și simplu neștiință – este că la prepararea conservelor tot pește proaspăt se folosește. Cel puțin pentru conservele de pește EVA. Asta pentru că un producător renumit precum Podravka nu își permite să înșele încrederea clienților săi – pe care o construiește și cultivă de zeci de ani, din 1934 -, care i-a adus meritatul succes: brand alimentar de top din regiunea Adriatica.

Variatele produse din pește EVA nu numai că sunt sănătoase și gustoase, dar sunt deopotrivă excelente pentru a fi consumate ca atare sau pentru a reprezenta ingredientul de bază al unor delicioase mâncăruri mediteraneene ce pot fi preparate rapid. Și, totodată, ele mai pot fi transformate în antreuri la mesele festive sau gustări numai bune de servit la întâlnirile între prieteni, cu un pahar de vin alb alături. Nici nu știi câte minunății se pot prepara din conservele de pește EVA… Tocmai de aceea ne-am gândit că ți-ar prinde bine două idei.

Chifteluțe din ton

Fierbe trei cartofi și doi morcovi și zdrobește-i cu furculița pentru a obține un piure. Adaugă peste el trei cutii de EVA Ton în suc propriu (peste care ai stors zeama de la un sfert de lămâie), un ou crud, o legătură de mărar tocat mărunt și patru căței de usturoi zdrobiți. Amestecă bine, pentru a omogeniza compoziția. Ia câte o linguriță de compoziție și, cu mâinile umezite cu apă rece, modelează bile pe care apoi le tăvălești prin făină sau pesmet și le prăjesti în baie de ulei. Scoate chifteluțele când devin aurii și pune-le pe un prosop de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei. Le poți servi pe o farfurie în care ai așezat frunze de salată sau le poți înfige pe bețe de frigărui, alternând cu măsline negre și verzi, fără sâmburi. 

Salată de cartofi dulci cu macrou

Fierbe doi cartofi dulci și, după ce s-au răcit, taie-i în cuburi și asezonează cu sare și piper. Adaugă și 2-3 căței de usturoi tăiați rondele foarte fine. Desfă o cutie de EVA File de macrou în sos tomat, scoate numai bucățile de pește și taie-le în bucățele mai mici. Pune peste cartofi peștele, o ceapă mică și o jumătate de lămâie, ambele tăiate rondele, și două linguri de măsline negre feliate. Sosul tomat amestecă-l cu două linguri de ulei și zeama de la o jumătate de lămâie, apoi toarnă-l peste salată. Ceva așa de bun n-ai mâncat niciodată!

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare