Ce măsuri de siguranță trebuie să respecți când ieși la terasă

Se anunță noi măsuri de relaxare în perioada următoare, astfel că potrivit autorităților, terasele ar putea fi deschise de la 1 iunie, iar de la jumătatea lunii, plajele.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că este „destul de sigur” că terasele vor fi redeschise de la 1 iunie, în condițiile distanţării fizice.

“Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni”, a spus Nelu Tătaru la B1TV.

El a adăugat că în spaţiile deschise, cum sunt terasele, nu există obligativitatea măsurării temperaturii clienţilor.

„Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele. Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări”, astfel încât din iulie-august, românii să aibă “o viaţă cvasi-normală”, a mai spus ministrul.

Ce reguli vom respecta la terase

După mai mult de două luni de inactivitate, industria HoReCa își va redeschide treptat porțile. Terasele urmează să pună la dispoziția clienților și aparate pentru dezinfectarea mâinilor și încălțărilor.

Reuniunile cu prietenii se pot face doar cu maximum 8 persoane la o masă, în timp ce unii proprietari de restaurante vor pune limita la 4.

Clienții nu vor purta mască la terasă, iar mesele se vor afla la 1,5 metri distanță.

Deschiderea litoralului românesc

Hotelierii de pe litoralul românesc pregătesc deschiderea sezonului estival și impun noi măsuri de protecție.

În ceea ce privește alimentația publică, hotelierii iau în considerare operarea teraselor, motiv pentru care complexele mari, cu terase pe măsură, vor fi avantajate.

Camerele vor fi igienizate la schimbul de turiști, cameristele vor purta măști și mănuși, în vreme ce cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepție.

Gata cu înghesuiala pe plajă! Șezlongurile vor păstra distanțarea socială

Pentru o siguranță cât mai mare pe plajă se va mări distanța dintre șezlonguri și umbrele, iar șezlongurile și măsuțele vor fi dezinfectate după fiecare turist. O posibilă variantă e să se renunțe în acest sezon la saltele în favoarea șezlongurilor.

Foto Pixabay

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare