Cele mai importante intrebari despre sexul in sarcina

Cele mai importante intrebari despre sexul in sarcina

0
sex in sarcina

sex-in-sarcina

Picture 2 of 2

Viata sexuala in timpul sarcinii si imediat dupa nastere pare sa reprezinte pentru tot mai multe cupluri un subiect tabu. Asa ca, uneori ne este frica sa incercam experiente noi, ne este teama ca micutul din burtica sa nu fie vatamat. Senzatiile oferite in timpul actului sexual din timpul sarcinii pot parea diferite sau starea de excitare a ta sau a partenerului va mai fi la fel ca la inceput? Iata cateva intrebari, dar si multe altele la care voi incerca sa ofer raspunsuri cat mai clare.

Asadar, sa o luam cu inceputul…

 

  • Fiind insarcinata, iti mai doresti sa faci sex?

Dorinta sexuala difera in functie de fiecare femeie. Ca regula generala, primul trimestru al sarcinii nu este tocmai oportun pentru o partida de sex intrucat gravida pare sa sufere de complexe de greutate. Oboseala si starile dificile prin care trece oare sa isi spuna si ele cuvantul. Trimestrul doi pare sa fie cel mai potrivit pentru un sex inflacarat. Pasiunea si dorinta din ochii acesteia pare sa doreasca sa faca sex oriunde alaturi de viitorul tatic. Si trimestrul trei poate fi la fel de pasional, numai ca apare o problema: starea de oboseala.

 

  • Sexul in sarcina afecteaza copilul?

Atat timp cat nu ai trecut prin experiente neplacute de pierderi de sarcina ori nasteri premature, iar medicul nu ti-a interzis sa faci sex, nu ai de ce sa te feresti. Copilul nu va fi in niciun fel afectat, fiind protejat de sacul amniotic. Cu toate acestea, spre sfarsitul trimestrului trei consulta-ti medicul si mai rareste din frecventa actelor sexuale.

  • Ti-e teama ca sotul te va refuza sau ca nu te mai doreste?

In timpul sarcinii si barbatii trec prin cateva stari. Uneori le este frica sa faca sex cu tine de teama sa nu vatame copilul sau ca acesta sa nu isi dea seama de ceea ce fac parintii. Pentru a depasi astfel de probleme este bine sa aveti o discutie, impreuna, cu medicul specialist.

 

  • Bebelusul resimte orgasmul mamicii?

Endorfinele secretate de organism ajuta la crearea unei stari de bine in organism. Asa ca nu ai de ce sa te temi intrucat o astfel de stare va fi transmisa la fel de placut si catre bebelus.

 

  • Este interzis sexul dupa nastere?

 

Imediat dupa nastere, circa 6 saptamani, gravidei i se lasa un timp pentru vindecare. Asa ca, indiferent de cat de repede pari ca te-ai vindecat, nu uita ca organismul a trecut printr-o schimbare majora si este bine sa te abtii, cel putin un timp nu foarte lung. Apoi, pasiunea va fi mai mare….

Foto: http://www.bebemed.ro / http://cms.arond.ro