Centrul Educational Apmamd

[imagebrowser id=188]Centrul Educational APMAMD va ofera posibilitatea de a alege intre cele 3 grupe, dupa cum urmeaza:

  • grupa de germana;
  • grupa de pian, cu predare in franceza;
  • grupa pentru copii cu autism;

Grupa de muzica – lectiile de pian(de la grupa mijlocie) sau vioara(de la grupa pregatitoare) vor fi impletite cu activitatile prevazute de curricula Ministerului Invatamantului.

Grupa de germana – activitatile educative se vor desfasura in limba germana.

De ce o astfel de structura?

Raspunsul este unul foarte simplu – ne-am obisnuit sa incarcam timpul copiilor cu activitati pe care noi parintii am fi vrut sa le facem dar nu le-am facut. Ne-am obisnuit sa alegem “optionale” care nu fac altceva decat sa oboseasca copilul, pentru ca in final sa nu reuseasca sa acumuleze nimic.

In cadrul acestui centru, la grupa de muzica, copiii vor fi testati, pentru a se vedea cat talent au si cata munca trebuie sa depuna. Dumneavoastra in calitate de parinti o sa fiti informati, astfel incat sa puteti decide ce este cel mai bine pentru copil. In fiecare zi vor avea ore de practica, de teorie muzicala, precum si materiile care fac parte din curricula Ministerului Invatamantului.

La gupa de germana, tot personalul care deserveste aceasta grupa, este vorbitor de limba germana, astfel incat asimilarea unei limbi straine sa se faca in mod natural.

  • program complet: 07:30 – 20:00 – 1000 RON (incluse 4 mese)
  • program scurt: 07:30 – 12:30 – 700 RON (incluse 2mese)
  • taxa inscriere – 400 RON (cuprinde manualele, caietele speciale pentru germana / muzica, uniforma)
  • tarife cu reducere (in functie de venitul parintilor)
  • program lung – 670 RON (4 mese incluse)
  • program scurt – 430 RON (2 mese incluse)

Uniformele vor fi specifice centrelor a.p.m.a.m.d. si vor purta insemne distinctive; program de relaxare – se desfasoara in camera snoezelen (camera de relaxare);

Orele de laborator – Copiii sunt stimulati sa experimenteze toate fenomenele intalnite in natura, experimente care sa-i ajute sa inteleaga si sa retina partea teoretica predata la orele de scoala. Vor realiza impreuna cu personalul centrului ierbare, insectare, vor analiza la microscop si vor intocmi fise de observatii. Toate aceste lucruri fiind posibile datorita existentei unui laborator performant in cadrul Centrului APMAMD.

Ore de lectura – Biblioteca centrului este amenajata special pentru o lecturare in liniste a cartii preferate. Un loc plin de mister si personaje de basm care sa ii faca sa iubeasca cartile, un loc pentru care multi copii, adolescenti, tineri si-au pierdut respectul, iar noi vrem sa ii ajutam sa redescopere placerea rasfoirii paginilor pline de povesti ce alina sufletul si mintea.

Mancarea

In cadrul centrului va functiona o bucatarie moderna, dotata cu aparatura necesara pregatirii zilnice a sortimentelor de mancare specifice varstei, incepand cu diversificarea aferenta bebelusilor, pana la grupele de afterschool.

Bucataria noastra moderna va fi completata cu “bucataria traditionala”, copiii dumneavoastra beneficiind de pregatirea mancarurilor la aparatele de gatiti la aburi, dar si coacerea painii in fiecare zi pe vatra, la cuptorul aflat in curtea Centrului APMAMD. Astfel, cozonacii, painea, placintele noastre romanesti, traditia noastra culinara va fi readusa la importanta pe care o avea candva.

Sintagma “sa mancam sanatos” o intalnim la tot pasul, dar nimeni nu ne invata ce inseamna de fapt, aici asta facem, hranim trupul, hranim mintea, mentinem acel echilibru atat de necesar intre trup, suflet si minte, intre noi ca indivizi si mediul inconjurator, intre noi ca indivizi si societate. Invatam sa facem fata ispitelor nesanatoase si din domeniul culinar, dar si din domeniul socio-uman, care ne ingrijoreaza pe noi parintii in relatia cu copiii nostrii sau cu anturajul copiilor nostrii.

Ce inseamna APMAMD?

APMAMD este locul in care copiii invata sa se accepte asa cum sunt, in care copiii diagnosticati cu autism sunt primiti cu bratele deschise alaturi de copii fara astfel de afectiuni. Aici ii invatam sa fie copii, sa aiba vise si mentalitate, curajul de a le indeplini. La noi, copiii dumneavoastra, invata cine am fost, suntem si cine putem fi. Ii invatam sa spuna ce gandesc si sa “priveasca viitorul drept in ochi”. Ii invatam cum sa impleteasca traditia cu prezentul, pentru a-si cladi viitorul. Ii invatam sa-si descopere sufletul, mintea si ce pot realiza cu ajutorul lor. Ii invatam sa aiba curajul sa simta, sa miroasa, sa fie fericti, idealisti, pragmatici. Ii invatam sa fie copii intr-o lume in care adultii au uitat ca si ei au fost copii.

Bucuria, tristetea, fericirea, lacrimile, zambetul, succesul, dezamagirea, bogatia, saracia, boala, pentru toate trebuie sa ai atitudine, caracter..asta inseamna APMAMD pentru copiii dumneavoastra, locul in care sa se pregateasca pentru viata si cu tot ce inseamna ea. Sa castigi este usor, dar sa faci fata esecurilor stim cu totii ca este foarte greu. Vedem in fiecare zi gesturile disperate ale unor copii in fata dezamagirilor, suferite la scoala, in relatiile cu prietenii lor si ne gandim cu teama la copiii nostrii. Asta vrem sa facem in cadrul acestor centre, sa pregatim copiii pentru momentele in care vor trebui sa vada mai departe de dezamagirea de moment, care le sfasaie sufletul, sa vada frumusetea vietii chiar si atunci cand ea este grea sau urata, sa-si acorde lor insasi inca o sansa, pentru ca indiferent de cat de grea este viata, copiii nostrii trebuie sa inteleaga ca “Viata merita traita” ca indiferent de cine le inseala asteptarile, cu siguranta exista persoane care au nevoie de increderea lor.

De ce APMAMD?

Pentru ca trebuia sa fie un loc in care copiii sa invete sa se accepte asa cum sunt, in care copiii sa invete sa nu rada de problemele altora, un loc in care tuturor copiilor li se acorda dreptul la educatie.

Jim Sinclair – persoana cu autism, spunea.. “Sa fii autist nu inseamna sa fii neuman. Insa inseamna sa fii un strain. Inseamna ca ceea ce este normal pentru mine, nu este normal pentru alti oameni. Sub anumite aspecte, eu sunt foarte prost echipat pentru a putea supravietui in aceasta lume, precum un extraterestru esuat fara un manual de orientare… Acordati-mi demnitatea de a ma cunoaste in termenii mei- recunoasteti faptul ca suntem in mod egal straini unii fata de ceilalti, ca felul meu de a fi nu este doar o versiune defecta a felului vostru de a fi. Suspendati pentru o clipa propriile voastre prezumtii. Definiti-va propriii termeni. Lucrati cu mine pentru a construi punti intre noi.”

Normalitatea

A devenit obisnuinta sa folosim termeni de genul “normal”, “copil normal”, respectiv “handicapat”, “ciudat”, etc. Ce inseamna “normal”? Nu cumva normalul este ceea ce traieste fiecare dintre noi? Nu cumva normalul este ceea ce vedem in oglinda si nu in reviste? De cate ori vi s-a intamplat sa mergeti pe strada si sa vedeti copii altfel decat ai dumneavoastra si sa va uitati lung la el, fara sa va puneti intrebarea ce simte acel parinte, cum resimte acel parinte privirea dumneavoastra? De cate ori ati privit reportaje la televizor cu copii diagnosticati cu autism, hemofilie, v-ati bucurat ca ai dumneavoastra nu trebuie sa treaca prin transfuzii, injectii regulate, tratamente indelungate si dureroase, sedinte de terapie…? Nu v-ati intrebat ce ati face daca ati fi in locul parintilor care trebuie in fiecare zi sa-si ascunda lacrimile pentru ca ce au ei mai de pret pe lume sa nu vada tristetea mamei sau a tatalui? Acum aveti ocazia lasandu-va copiii sa invete in cadrul Centrului APMAMD sa contribuiti si la fericirea altor copii, a copiilor diagnosticati cu autism, aveti ocazia sa le acordati dreptul la a se juca, invata, descoperi lumea alaturi de copiii dumneavoastra..

Va asteptam intr-o lume altfel.

Contact:

[geo_mashup_map]

Previous article
Next article
Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare