Conizatia si fertilitatea

Conizatia si fertilitatea

0
cuplu 1

scolar

Picture 2 of 2

Atunci cand ai efectuat destul de recent o conizatie – procedura de eliminare a unei rani situate la nivelul colului uterin iti pui problema daca un astfel de lucru iti afecteaza fertilitatea organismului tau.

Conizatia apare, de regula, pentru indepartarea unei leziuni situata la nivelul colului uterin, atunci cand tratamentul medicamentos nu mai poate reusi sa trateze aceasta regiune a corpului.

Cu ajutorul conizatiei, chirurgii efectueaza o procedura de eliminare a extermitatilor colului uterin, in asa fel incat leziunea sau rana deschisa situata aici sa poata fi indepartata, iar femeia sa nu mai fie expusa niciunui pericol.

Impunerea unei astfel de proceduri apare ca urmare a unei examinari Papanicolau sau la un simplu control medical, atunci cand leziunea devine din ce in ce mai vizibila.

De aceea, odata cu efectuarea conizatiei sansele de a ramane insarcinata sunt destul de reduse, reducandu-se astfel destul de mult gradul de fertilitate al organismului.

Studii efectuate recent au aratat ca tot mai multe femei care isi doresc sa ramana insarcinate dupa efectuarea acestei proceduri chirurgicale au sanse destul de reduse intrucat functia fertila a organismului nu mai functioneaza intr-un mod corespunzator. Riscul nasterilor premature este o alta piedica datorata conizatiei dupa ce ai reusit sa ramai insarcinata.

 

Foto: http://m.nou-nascuti.ro / http://depici.ro