Copilul rasfatat

Copilul rasfatat

0

Time Out

Picture 2 of 2

Naughty child stands in the corner

Nu stiti cand bebelusul dumneavoastra a devenit, intr-o perioada de cativa ani sa isi manipuleze parintii si sa evite masurile disciplinare.

Bineinteles ca niciun copil nu se comporta exemplar, in mod normal, unii vor fi mai incapatanati decat altii. Insa exista o linie peste care un copil o poate trece, din fericire, puteti preveni ce urmeaza sa se intample.

Daca iti resfeti copilul, vei stii asta, el va fi nepoliticos cu tine si cu cei din jur, nu va impartasi jucariile cu alti copii. Are tendinta de a actiona autoritar si doreste mereu sa fie pe primul loc. Nu va raspunde la intrebari si va ignora instructiunile oferite de dumneavoastra. In cazul in care refuzati sa ii cuparati o jucarie, va veti confrunta cu o furtuna de plans.

Iata cateva sfaturi pentru parintii care doresc sa isi disciplineze copii in mod corespunzator.

  1. Disciplinarea copilului, poate fi o lupta adevarata, unde parintii trebuie sa ramana uniti, astfel este important ca toti sa respecte regulile.
  2. Nu negocia regulile si pedepsele, pur si simplu, ele se vor aplica. Prin negociere ii dai copilului tau puterea de a decide.
  3. Atunci cand incepe sa planga, nu incercati sa il linistiti imediat prin daruirea unei bomboane sau a unei jucarii. El va considera ca prin accesele de furie, va obtine mai multa atentie si afectiune si va continua sa se vaite. Asa ca, asigurati-va ca atunci cand incepe sa planga, el nu va obtine ce si-a dorit.
  4. In cazul in care copilul dumneavoastra trece printr-o perioada grea, nu este necesar sa te arunci in salvarea lui. Este vital ca el sa invete de la o varsta frageda, cum sa faca fata situatiilor stresante.

Foto: www.petocuri.ro / www.despre-copii.com