Costul nasterii in maternitatile de stat

Costul nasterii in maternitatile de stat

0
nastere

bani

Picture 1 of 2

In timpul sarcinii este indicat sa ne interesam din timp asupra costului nasterii. Fiecare gravida este interesata de tariful pe care ar trebui sa il achite in momentul in care ajunge in maternitate pentru nasterea copilului.

Costul nasterii reprezinta un subiect larg dezbatut de catre orice gravida. Cu toate ca la spitalele de stat nu esti nevoita sa achiti nicio taxa de spitalizare in cazul in care contribui in fiecare luna la asigurarile de sanatate, in realitate costul nasterii este unul ascuns si la spitalele de stat din Romania.

In cazul nasterii la o maternitate privata cunoastem de dinainte toate taxele ce trebuiesc a fi achitate. De regula, acestea variaza intre 3500 si 8000 de lei, in functie de tipul de nastere ales si de confortul dorit.

Cu toate ca pastreaza o aparenta de gratuitate, sistemul medical romanesc trebuie platit de catre pacienti in cazul in care iti doresti ca totul sa se desfasoare fara probleme si sa capeti atentia cuvenita medicilor.

Costul nasterii la o maternitate de stat presupune achitarea unui onorariu catre medic, catre asistentele medicale, dar si catre anestezist, considerate mici atentii pentru a-ti fi acordata atentia de care ai nevoie.

Lipsa fondurilor, dar si salariile destul de reduse determina aceasta lipsa de gratuitate a sistemului medical romanesc.

Asa ca, fireste, costul unei nasteri intr-o maternitate de stat poate ajunge pana la suma de 3000 de lei sau chiar mai mult.

Foto: http://www.asiguraribrasov.ro / http://www.realvirtual.ro

Join the Forum discussion on this post