Criterii de care trebuie sa tii cont pentru alegerea maternitatii

Criterii de care trebuie sa tii cont pentru alegerea maternitatii

0

maternitate

Picture 2 of 2

COPYRIGHT 2009: PAUL BUCIUTA/ ARTISTA / TANGO

Atunci cand vine vorba de alegerea maternitatii viitorii parinti vor trebui sa tina cont de o serie de criterii importante pentru ca nasterea sa decurga normal, fara a exista niciun fel de pericol.

De cele mai multe ori, alegerea maternitatii se va face in functie de locatia in care medicul care supravegheaza sarcina isi desfasoara activitatea, tinand cont de faptul ca acesta este persoana care cunoaste cel mai bine evolutia sarcinii, dar si istoricul medical al gravidei.

Cu toate acestea, pentru alegerea maternitatii parintii vor trebui sa fie destul de bine informati cu privire la serviciile pe care le poate oferi locatia in care va avea loc nasterea bebelusului.

In cazul in care parintii opteaza pentru nasterea prin cezariana la cerere atunci acestia vor trebui sa se intereseze de numarul nasterilor efectuate in acest mod si despre evolutia celor doi dupa nastere. Serviciile medicale oferite de maternitate sunt, poate, cele mai importante. Aparatura medicala de inalta performanta este foarte importanta in asa fel incat atat mama, cat si bebelusul sa poata fi salvati ori de cate ori starea lor de sanatate ar fi critica.

In ultima perioada in maternitatile romanesti exista tot mai multe cereri de rooming, dar si de participarea tatalui la nastere, fiind unul dintre criteriile destul de importante de care cuplul ajunge sa tina cont la alegerea maternitatii.

In plus, costurile nu trebuiesc deloc neglijate. Sistemul medical romanesc permite nasterea gratuita in maternitatile de stat, potrivit asigurarilor de sanatate la care mama a contribuit inainte de sarcina. In cazul in care aceasta alege sa nasca intr-o maternitate private atunci va trebui sa achite un cost destul de ridicat, serviciile medicale oferite trebuind a fi platite.

Conditiile pe care le ofera maternitatea sunt alte criterii pe care parintii vor trebui sa le ia in considerare atunci cand vine vorba de alegerea maternitatii. Curatenia, nivelul de securitate, nivelul de informare, dar si inalta calificare a cadrelor medicale sunt factori ce trebuiesc evaluati cu mare strictete.

Articole similare