„Da” sau „Nu” pentru nasterea prin cezariana

„Da” sau „Nu” pentru nasterea prin cezariana

0

saptamana_de_foc_dupa_cezariana__57e339b-1o

Picture 2 of 2

Nasterea prin cezariana presupune mai putin efort din partea mamei, fiind caracterizata de cei mai multi dintre specialisti drept o nastere fara durere.

Cu toate acestea, nasterea prin cezariana presupune o interventie chirurgicala majora care implica la randul sau riscuri atat pentru mama, cat si pentru nou-nascut. Chiar si asa, numarul nasterilor prin cezariana este intr-o continua crestere in ultima perioada, mai ales in randul vedetelor.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale nasterii prin cezariana este absenta durerii si al disconfortului cu care se confrunta viitoarea mamica in cazul in care alege nasterea vaginala. Ori de cate ori medicii constata ca exista un risc crescut pentru ca fatul sa se nasca cu malformatii, risc de preeclampsie, diabet sau placenta praevia, medicii recomanda in mod obligatoriu nasterea prin operatie cezariana, fiind una dintre cele mai sigure solutii de acest gen.

Suferinta fetala, efectuarea unei alte interventii prin cezariana in trecut, acidoza fetala, risc de deces pentru mama sau pentru copil, infectii herpetice sunt alte cauze care pot conduce catre diagnosticarea medicilor drept nastere prin cezariana.

Cu toate acestea, nasterea prin cezariana presupune un risc destul de crescut de deces pentru mama. Potrivit studiilor, nasterea prin cezariana este de 7 ori mai periculoasa din acest punct de vedere decat nasterea vaginala. De cele mai multe ori astfel de evenimente nefericite apar ca urmare a unor hemoragii postnastere destul de puternice, dar si incapacitatii gravidei de a face fata socului anestezic.

Infectiile, endometrioza, tromboflebita septica, lezarile intestinale sau infectiile tractului urinar sunt doar cateva dintre riscurile pe care si le asuma o viitoare mamica atunci cand se hotaraste sa nasca prin cezariana.

Diminuarea durerii din timpul nasterii se incadreaza de departe in categoria celor mai importante avantaje ale cezarienei. Tocmai de aceea tot mai multe mamici incearca sa isi asume riscurile de mai sus, alegand cezariana drept cea mai moderna metoda de a naste.

Foto: www.nicenet.ro / http://www.superbebe.ro

Articole similare