Elevii de liceu vor putea invata despre „bani si banci”

Elevii de liceu vor putea invata despre „bani si banci”

preturi_liceu

preturi_liceu

Picture 2 of 2

Elevii de liceu vor putea invata despre „bani si banci”, potrivit noului protocol semnat de Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Catalin Ovidiu Baba si de Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.

Protocolul se adreseaza elevilor de liceu, cu precadere celor din clasele a XI-a si a XII-a. Acesta prevede consolidarea si dezvoltarea educatiei financiare la nivelul invatamantului preuniversitar liceal prin intermediul unor proiecte initiate de catre Banca Nationala a Romaniei.

Protocolul semnat ieri, 27 martie 2012 incearca sa copieze modelul bancilor europene care desfasoara activitati de educatie financiara.

In viitor, se doreste extinderea activitatilor proiectului si pentru elevii din ciclul primar si gimnazial. Acestia vor beneficia de vizite tematicde la Muzeul BNR si la Monetaria Statului, cu ocazia demararii programului „Scoala Altfel” al Ministerului Educatiei.

Protocolul de cooperare este incheiat pe o durata de 4 ani si are rolul de a pune bazele unui proiect national de educare financiar-bancara a tinerilor.

Foto: http://catalinsturza.ro / http://www.inchiriaza-robe.ro