Folosirea olitei de catre bebelus

Folosirea olitei de catre bebelus

0
bebelus pe olita

bebelus-pe-olita

Picture 2 of 2

Dezvatarea de scutecele de unica folosinta si folosirea olitei reprezinta o preocupare pentru parintii bebelusului de 1-2 anisori.

Cu toate ca fiecare parinte isi doreste ca propriul bebelus sa scape cat mai repede de scutecele de unica folosinta si sa se invete cu olita, in realitate acest lucru este posibil abia atunci cand bebelusul reuseste sa inteleaga ce i se comunica. Cu alte cuvinte, acesta va reusi sa inteleaga importanta si rolul olitei abia pe la varsta de doi anisori.

Intre 1 si 2 anisori bebelusul reuseste sa inteleaga ce anume i se cere si se poate aseza pe olita atunci cand i se cere sau atunci cand parintii il forteaza. Cu toate acestea, bebelusul nu va reusi sa cunoasca rolul olitei si tocmai de aceea nu isi va da silinta sa isi anunte parintii atunci cand trebuie sa faca la olita.

Potrivit specialistilor, copilul va trebui invatat sa se aseze pe olita cu mult calm si rabdare in asa fel incat sa dobandeasca si importanta acestui lucru. De asemenea, medicii recomanda ca fiecare bebelus sa fie asezat pe olita in baie si nu in alta incapere a casei.

In cazul in care refuza sa stea pe olita incercati sa ii aduceti in jurul sau jucariile preferate si sa va jucati impreuna cu acestea. In niciun caz nu veti dobandi niciun efect in cazul in care il veti forta.

De asemenea, asezatul pe olita va trebui sa se faca cu regularitate, la intervale scurte de timp in asa fel incat bebelusul sa nu aiba timp sa faca in pantalonasi.

Foto: http://www.kidz.ro / http://sfatulparintilor.ro