Ghiozdanul mult prea greu

Ghiozdanul mult prea greu

0
copil-carti-ghiozdan

copil-carti-ghiozdan

Picture 1 of 2

Pretentiile profesorilor de zi cu zi determina un ghiozdan mult prea greu de purtat de catre scolari. In ultima perioada tot mai multi scolari acuza dureri la nivelul coloanei vertebrale din cauza faptului ca ghiozdanul pe care il poarta in fiecare zi este destul de greu, cantarind in unele cazuri chiar 10 kilograme.

Potrivit medicilor, greutatea maxima pe care o poate purta un scolar in spate este de 20% din greutatea corpului. De aceea, ori de cate ori scolarul isi face ghiozdanul este indicat sa ii verifici greutatea si sa te asiguri ca acesta nu este foarte greu, evitand astfel pericolul afectarii sistemului osos al acestuia.

Spondiloza face parte din categoria celor mai frecvente afectiuni ale scolarilor, mai mult de 10% dintre elevi confruntandu-se cu aceasta. Afectiunile coloanei vertebrale, inflamatia cartilajelor, apofizita sunt alte afectiuni ingrijoratoare pentru sanatatea copilului tau atunci cand acesta merge la scoala.

Ori de cate ori scolarul acuza dureri la nivelul spatelui, gatului, a sistemului muscular este indicat sa te adresezi medicului specialist in vederea investigarii problemei de sanatate a acestuia.

Iata ce pot face parintii pentru a evita imbolnavirea scolarului care poarta un ghizdan prea greu:

  • Achizitioneaza un ghiozdan destul de rezistent, cu bretele groase pe care sa le aseze pe ambii umeri;
  • Regleaza in pozitia corespunzatoare rucsacul in asa fel incat centrul de greutate sa fie pe mijlocul spatelui;
  • In cazul in care solicitarile de la scoala sunt prea numeroase, iar ghiozdanul este prea greu este indicat sa ii cumperi unul pe roti – in acest mod micul scolar va scapa de eventualele imbolnaviri;
  • Incearca sa ii verifici in fiecare zi ghizdanul in asa fel incat greutatea acestuia sa nu fie foarte mare – in cazul in care ti se pare ca este destul de greu de purtat este de preferat sa il conduci chiar tu la scoala;
  • Cantareste ghiozdanul si calculeaza in asa fel incat acesta sa nu depaseasca maxim 20% din greutatea corpului.

Foto: http://www.calificativ.ro / http://depici.ro