Masuri de siguranta in prejma animalelor

Masuri de siguranta in prejma animalelor

0

O vizita la ferma animalelor sau gradina zoologica poate fi o experienta grozava pentru familia ta. Aceasta va permite copiilor sa interactioneze cu animalele, sa vada cum acestea sunt hranite si ingrijite. Dar inainte de a va urca toata familia in masina si a pleca spre aceasta aventura, este important sa retineti cateva aspecte legate de siguranta.

p1000196

Picture 2 of 2

Animalele, utilajele grele si pesticidele sunt doar cateva dintre pericolele la care sunt expusi copiii la ferme. Si daca ai trait la tara, stii cat de important este sa iei masurile de siguranta necesare.
Grupele de varsta cu cel mai mare risc de ranire la ferme sunt copiii de 3-4 ani si adolescentii de 13-14 ani. Din fericire, cele mai multe accidente pot fi prevenite prin luarea de masuri de siguranta si educarea copiilor cu privire la pericolele potentiale.

Daca urmeaza sa vizitati o ferma sau o gradina zoologica, fiti constienti de posibilele pericole. Acest lucru ii va tine pe cei mici departe de eventualele accidente.

Vizita la ferma animalelor este o oportunitate nemaipomenita pentru copii sa invete sa iubeasca animalele si sa fie respectuosi fata de viata la ferma. Invatati-i pe cei mici sa evite sa alerge, sa strige, sa vorbeasca tare sau orice alta activitate care ar putea speria animalele. Pentru ca o mama care isi protejeaza puii poate avea un comportament defensiv, copiii nu ar trebui sa mearga in apropierea animalelor cu pui.

Castile de protectie sunt un element important de siguranta atunci cand copiii calaresc sau lucreaza cu caii. O alta problema de siguranta la o ferma este ca animalele pot transmite infectii la om. Pentru a preveni acest lucru, copiii trebuie sa se spele pe maini cu apa calda si sapun dupa ce ating animale. Chiar si acasa, invatati-i pe copii sa se spele pe maini dupa ce curata dupa animalele de companie si sa evite sa le sarute sau sa imparta mancarea cu acestea.