Numele Andrei – ce semnificatie poarta?

Numele Andrei – ce semnificatie poarta?

0
andrei

andrei-2

Picture 1 of 2

Ne apropiem cu pasi repezi de Sfantul Andrei si tot mai multi dintre parinti sunt curiosi sa afle care este semnificatia numelui pe care il poarta copilul lor.

Numele Andrei provine din limba greaca de la cuvantul „andreia” si inseamna barbatie, curaj. Fiind un cuvant imprumutat de limba romana, numele Andrei a devenit extrem de popular, fiind foarte raspandit printre locuitorii tarii. Acesta inseamna barbatie, curaj, putere.

Etiologia cuvantului este destul de diversa. In limba latina, Andrei inseamna un bun crestin, fiind purtat de unul dintre apostolii lui Iisus.

Numele Andrei este serbat in data de 30 noiembrie, la inceputul iernii, sarbatoarea sa marcand inceperea sezonului friguros.

Traditiile populare sunt destul de diverse, astfel ca acestei zile ii sunt asociate o serie intreaga de semnificatii spirituale. De Sfantul Andrei se experimentau o serie intreaga de ritualuri pentru ca oamenii sa fie feriti de fortele raului. Tot in aceasta zi, Andrei este „fauritorul ursitului”, fiind exersate multe ritualuri magice pentru ca fetele sa isi poata afla alesul.