Plânsul și colicii: Ce trebuie să știi

Majoritatea nou-născuților se agită și plâng aproximativ o oră și jumătate în fiecare zi – de obicei pentru că sunt obosiți sau flămânzi.

Cu toate acestea, unii sugari plâng mai mult de trei ore pe zi și sunt mult mai greu de calmat. Plânsul persistent a fost adesea numit colica, deși medicii s-au îndepărtat de utilizarea acestui termen.

Colica pentru sugari nu este o condiție specifică. Aceasta se descrie ca fiind „perioade excesiv de lungi de plâns inconsolabil la un copil sănătos”. Cu alte cuvinte, “colica infantilă” descrie modul în care mai degrabă se comportă un copil.

Perioade lungi de plâns inconsolabile apar în mod obișnuit la micuți cu vârste cuprinse între 2 și 16 săptămâni. Perioada de vârf a iritabilității fiind în jur de 6 până la 8 săptămâni.

 

Trecerea prin perioada intermediară necesită o schimbare

 

Ceaiul din plante: Există unele dovezi că în special ceaiul de fenicul poate ajuta. Așadar oferiții micuțului câteva porții de ceai pe zi.

Sunetul: Sunetele de fond ale uterului pot fi simulate folosind un zgomot alb de la un uscător de păr, un aspirator, un uscător de rufe, un aparat radio sau o vibrație.

Muzică: Cântecele înregistrate sau doar cântând copilului dvs. pot funcționa cel puțin prin distragerea atenției copilului de la disconfort.

Plimbarea: O mișcare blândă, sau un dans lent poate calma un copil supărat.

Probioticele: Un tip special de probiotic oral disponibil pentru sugari poate fi o altă soluție potrivită.

Masajul: Un masaj blând pe stomac a fost de ajutor pentru unii copii, ușurându-le disconfortul digestiv asociat cu colicile și pentru a îmbunătăți mobilitatea gazului prins.

Ţinutul în brațe şi îmbrățișările: Îngrijirea copilului în brațe, înfășurat într-o pătură sau marsupiu poate ajuta la calmarea copilului agitat. Acest lucru creează un mediu cald și confortabil asemănător uterului.

O baie caldă: Ppoate relaxa bebelușul mai ales dacă este combinată cu aromoterapia (cum ar fi cu săpun parfumat sau ulei de baie).

Suzetele: Pot ajuta copilul sa se calmeze prin declanșarea reflexului de supt.

Creșterea frecvenței alimentării: O hrană mai scurtă și mai frecventă poate ajuta la alinarea copilului dacă foamea este un factor problematic. Dacă alăptați, goliți complet un sân înaintea schimbării cu celălalt sân, deoarece laptele matern are o cantitate mai mică de lactoză, ceea ce ar putea declanșa o senzație de înnec.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare