Respiratia pentru o nastere fara dureri

Respiratia pentru o nastere fara dureri

respiratie

tehnici_respiratie

Picture 2 of 2

Travaliul reprezinta o perioada destul de solicitanta pentru fiecare gravida si tocmai de aceea exercitiile de respiratie corect efectuate reprezinta cel mai bun analgezic in asa fel incat nasterea sa se desfasoare fara dureri.

Cu toate ca anestezia epidurala reprezinta o alternativa pentru calmarea durerilor din timpul nasterii, in realitate in cazul in care vei reusi sa te concentrezi mai bine asupra exercitiilor de respiratie vei putea sa treci peste etapa travaliului si a nasterii mult mai usor.

In ultima perioada tot mai multe femei au inteles importanta respiratiei din timpul nasterii, adresandu-se cursurilor Lamaze. Metoda Lamaze a inceput a fi cunoscuta in lume inca din anul 1940, insa cu timpul a reusit sa se perfectioneze oferindu-le mamicilor un suport si sprijin pentru depasirea momentului nasterii, dar si pentru autocunoasterea din timpul sarcinii si dupa.

Respiratia din timpul nasterii reuseste sa te ajute sa iti micsorezi durerile si sa privesti cu incredere momentul in care iti vei putea tine in brate bebelusul, reusind astfel sa iti conservi toata energia pentru a o putea consuma imediat dupa nastere cu cel mic pe care l-ai asteptat mai bine de noua luni.

De regula, exercitiile de respiratie reusesc sa mentina controlul cardiac si sa mentina in organism cantitatea de oxigen necesara. Tocmai de aceea, specialistii te indeamna ca la nastere sa incerci sa iti controlezi respiratia prin inspirare…expirare si, mai apoi,…relaxare.

Controlul respiratiei se va putea face numarand in gand cateva secunde dupa care vei putea trece la etapa urmatoare. Pentru rezultate optime este indicat ca inspirarea aerului sa se faca pe nas, iar expirarea sa se realizeze pe gura.

Cu toate ca fiecare dintre noi suntem capabili sa respiram, in momentul nasterii lucrurile sunt aparent destul de diferite. Travaliul, dar si chinurile facerii te vor impiedica sa te concentrezi atat de mult si tocmai de aceea, medicii iti recomanda sa repeti toate tehnicile de respiratie de mai multe ori pe zi si mai inainte de momentul nasterii.

Perioada de graviditate poate deveni o ocazie privilegiata de a lua cunostinta si  de a intelege mai bine  functionarea propriului corp. Este totodata o ocazie  pentru viitoarea mama de a avea grija de propria persoana astfel incat sa poata parcurge o nastere fara probleme,care sa o gaseasca echilibrata si increzatoare in propriile sale resurse.

Bebelu.ro recomanda Centrul Lucky Bebe (http://www.lucky-bebe.ro/), care va sta la dispozitie cu informatii utile prin cursurile organizate de  colectivul de specialisti din care fac parte persoane care au trait emotiile acestei frumoase si tumultuoase perioade din viata unei femei si  care abia asteapta sa va impartaseasca din experienta lor.

 

Foto: http://www.qbebe.ro / http://depici.ro

 

Articole similare