Semne ale consumului de droguri la adolescent

Semne ale consumului de droguri la adolescent

0
adolescent

droguri

Picture 2 of 2

In ultima perioada tot mai multi adolescenti cad in patima drogurilor, marind astfel nelinistile parintilor. Tocmai de aceea multi dintre parinti daca pot exista semne din care sa isi dea seama ca propriul copil, adolescent, se drogheaza.

Drogurile implica distrugerea sanatatii fiecarei persoane, cu atat mai mult cu cat aceasta ajunge sa se drogheze in adolescenta. De aceea, parintii trebuie sa fie atenti la fiecare semn din care ar reiesi ca adolescentul se drogheaza.

Un prim semn din care va puteti da seama ca adolescentul se drogheaza este sa incercati sa ii mirositi hainele. Mirosul de marijuana este unul destul de diferit de cel de fumul de tigara, asa ca va veti putea da seama cu usurinta.

Ori de cate ori ajunge acasa este de preferat sa purtati o discutie si sa incercati sa il priviti in ochi. Atunci cand se drogheaza ochii sai ii sunt destul de tulburi, privirea pierduta. In alta ordine de idei, acesta va putea prezenta anumite leziuni la nivelul bratelor pe care va va fi destul de usor sa le depistati.

In cazul in care adolescentul este nervos din cale afara ca nu ii dati bani suficienti pentru a pleca in oras – un astfel de comportament va va putea duce cu gandul ca se drogheaza si ca banii pe care i-ati oferit nu ii sunt suficienti pentru achizitionarea dozei.

Aparitia in viata adolescentului a unui anturaj nou, absentele e la scoala sunt alte cateva semne pe care parintii vor trebui sa le investigheze in cazul in care nu doresc ca propriul copil sa cada prada drogurilor. De asemenea, atunci cand va dispar banii in mod misterios sau obiectele de valoare este un prim semn pentru a cerceta hotul din propria ograda si de a-i aplica o pedeapsa.

Foto: http://m.ghidul-parintilor.ro / http://dli.ro