Suptul degetului mai periculos decat suzeta

Suptul degetului mai periculos decat suzeta

0
suptul degetului (www.cojocarii.ro)

suptul degetului (www.cojocarii.ro)Suptul degetului reprezinta o deprindere destul de periculoasa pentru sanatatea dentara a copilului. Cu toate ca multi parinti incearca sa le ofere alte alternative copiilor, acestia nu vor sa renunte cu usurinta la acest obicei daunator.

Potrivit cercetatorilor, copiii renunta mult mai usor la suzeta decat la suptul degetului intrucat acesta are drept efect o stare de linistire.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De aceea, medicii avertizeaza ca datorita suptului degetului copiii isi pot deforma cavitatea bucala intrucat presiunea degetului este mult mai mare decat cea a suzetei. Cu alte cuvinte, riscurile sunt mult mai mari decat atunci cand copilul este nedezlipit de suzeta. Asa ca, medicii le recomanda parintilor sa incerce sa inlocuiasca degetelul cu suzeta.

Pot exista situatii la fel de des intalnite atunci cand, desi credeai ca micutul nu mai suge degetul, sa revina iarasi la acelasi obicei. Totul se datoreaza, potrivit specialistilor, unor evenimente care i-a tulburat starea psihica.

Asa ca, medicii recomanda sa evitati certurile in prezenta copilului, dar si schimbarea locuintei. Alte cauze care determina reluarea obiceiului pot fi reprezentate de aparitia unui fratior in familie, inceperea gradinitei, divortul parintilor sau starea de rau.
Fara comentarii

Lasa un comentariu