1.000 liceeni cu un pas mai în fata

1.000 liceeni cu un pas mai în fata

0

andreea_marin

Picture 1 of 2

Dupa prima saptamana de la debutul Conferintelor practice BookLand Evolution, bilantul îmbucurator al celor 5 zile este dovada clara a nevoii tinerilor pentru o asemenea initiativa: 1.000 liceeni bucuresteni au venit sa afle povestile de succes ale speakerilor.

De luni pana vineri (10-14 Martie), în intervalul orar 18:00-20:00, au luat cuvantul cate trei profesionisti consacrati, dornici sa le împartaseasca sincer experientele lor de viata, cu bune si cu rele, în speranta ca le vor servi drept inspiratie si îi vor ajuta sa îsi descopere vocatia si sa identifice solutiile optime pentru viitorul profesional.

Cristian China Birta (alias Chinezu), Simona Catrina, Mihaela Tatu, Andreea Raicu, Vasile Calofir, Cristina Cioran, Dana Savuica, Marius Ghenea, Roxana Ciuhulescu, Andreea Marin, Ovidiu Tender, Rucsandra Hurezeanu, Cristi Martin, Berti Barbera si Andi Vasluianu au fost prezenti în prima saptamana a conferintelor practice din în Bucuresti, oferindu-le liceenilor lectii pretioase de viata. Cei 15 invitati le-au oferit tinerilor nu doar sfaturi si încurajari, ci si suportul necesar pentru a-si îndeplini visurile, oferindu-se sa devina mentor pentru cate un licean aspirant la o cariera similara.

Prima seara de conferinte a debutat cu foarte multe emotii, de ambele parti, care s-au spulberat însa rapid odata ce bloggerul Chinezu, cu un simt al umorului puternic dezvoltat, a luat cuvantul pentru a le vorbi tinerilor despre avantajele bloggingului, urmat fiind apoi de jurnalista Simona Catrina si omul de televiziune Mihaela Tatu, ambele împartasindu-le liceenilor perspectiva lor asupra vietii, cursul neasteptat al planurilor de viitor si cum poti sa îti pastrezi zambetul pe buze orice s-ar intampla.

Andreea Raicu a deschis cea de-a doua seara a conferintelor si nu s-a ferit sa le împartaseasca tinerilor si momentele mai putin frumoase prin care a fost nevoita sa treaca în drumul ei spre cariera stralucita cu care se poate lauda în prezent, Vasile Calofir a ridicat sala în picioare prin modul optimist în care si-a spus povestea de viata – de la un simplu muncitor în Gara de Nord, la actorul de succes de astazi, iar Cristina Cioran a dezvaluit cum actoria a devenit propriul refugiu dupa ce, ascultand de parinti, nu si-a putut vedea realizat visul de a deveni cantareata. Pareri contradictorii privind calea pe care sa o aleaga în cariera au existat si între Dana Savuica si parintii ei, care sperau ca fiica lor sa urmeze Dreptul, dar asta nu a împiedicat-o sa devina model si apoi femeie de afaceri de succes. Marius Ghenea le-a deschis tinerilor apetitul pentru antreprenoriat, i-a atentionat pe cei dornici sa-si deschida într-o buna zi propria afacere ca succesul depinde foarte mult de munca în echipa, în timp ce Roxana Ciuhulescu le-a ridicat nivelul de adrenalina împartasind-le imagini de la actiunile în care a însotit echipele militare, dovedind ca si cele mai îndraznete vise se pot adeveri.

Andreea Marin i-a încurajat pe liceeni sa lupte pentru idealurile lor si sa razbata în viata cu propriile forte, pastrandu-si intacta integritatea, Rucsandra Hurezeanu a vorbit despre cum a facut posibila dezvoltarea unui model de business mai putin cunoscut pe piata din Romania, iar Ovidiu Tender a întretinut interesele tinerilor pentru afaceri dezvaluind principiile dupa care orice antreprenor ar trebui sa se conduca. Ultima zi a conferintelor practice a fost dedicata artelor frumoase: Cristi Martin i-a provocat pe cei mai curajosi la scurte sesiuni de improvizatie, Berti Barbera le-a vorbit despre valorile muzicale, iar Andi Vasluianu le-a prezentat drumul pe care l-a parcurs, lucrand ca tamplar si vanzator la butic, pentru ca, în cele din urma, sa ajunga unul dintre cei mai buni actori.

„Eu ca actor sunt un resort, sunt un link, pentru ca Dumnezeu a dat prin mine, prin natura talentului meu, altora. Sunt un pasaj, asa ca eu nu pot sa pastrez nimic pentru mine. Exact cum v-am spus si voua, sa nu treaca o zi fara sa sa va ganditi la ceea ce vreti voi sa fiti sau ceea ce deja sunteti dar nu va dati seama”, i-a încurajat Vasile Calofir pe tineri.

Nimic din ceea ce nu obtii în viata cu sufletul plin si cu pasiune nu e durabil. Poate pe moment vei avea o satisfactie, bucuria unui castig minimal, va asigur însa ca lucrurile se pot schimba de atatea ori si în atatea directii încat realmente s-ar putea sa ajungi într-un punct sa nu te mai recunosti si sa nu mai stii cine esti si, daca nu te-ai construit pe o baza solida, la primul vant mai fioros te poti trezi fara acoperis”, a dezvaluit Andreea Marin.

„Decat un avocat prost mai bine o cosmeticiana renumita, sa îti placa ceea ce faci, sa vizualizezi ce vrei sa faci în viata, sa ai pasiune”, a marturisit Roxana Ciuhulescu.

Vineri, la finalul seriei de conferinte, a fost desemnat prin tragere la sorti castigatorul locului gratuit în Tabara Coolturala BookLand. Alti liceeni norocosi, cate unul în fiecare oras în care BookLand Evolution va poposi pe durata celor 120 zile (10 Martie – 15 Iunie & 22 Septembrie – 14 Decembrie), vor avea sansa sa petreaca o vara de neuitat în Tabara BookLand.
Dincolo de inspiratia profesionala, BookLand Evolution le-a oferit tinerilor si oportunitatea de a se implica într-o cauza nobila. Astfel, ziua de sambata, 15 Martie, a fost dedicata unei actiuni de voluntariat, în cadrul careia liceenii au „instalat” carti gratuite în Centrul Vechi.

Aventura culturala continua si în alte 22 de orase, caravana Conferintelor practice desfasurandu-se deja în Ploiesti timp de o saptamana.