10 dormitoare pentru adolescente

10 dormitoare pentru adolescente

0

Adolescentele petrec mult timp in intimitatea dormitorului lor, descoperind lucruri noi, studiind cu colegele de clasa si planificand iesiri in oras sau vacante insorite. De aceea, dormitorul trebuie sa fie chic, creativ, confortabil, feminin, colorat, vesel… si lista ar putea continua la nesfarsit. Exista cateva elemente care definesc camera unei adolescente si nu sunt greu de realizat.

thumb_570_x_419_43445-colorful-teen-bedroom-designs-for-girls-3

Picture 1 of 10

1. Culorile reprezinta punctul de reper intr-o amenajare feminina. Alb si roz (toate tonurile) ocupa primul loc in topul culorilor, dar si bleu si verde pot fi integrate cu succes in dormitorul unei tinere domnisoare.

2. Imprimeurile florale si nu numai (geometrice, buline, dungi, zig-zag, etc.) definesc, de asemenea, un interior feminin. Mici sau mari si obligatoriu colorate, imprimeurile se pot regasi in cazul finisajelor de pe pereti (vopsea, tapet), al mobilierului si al accesoriilor cum ar fi veioze, covoare, lenjerii de pat, perdele si draperii, perne decorative, etc.

3. Dressing –ul este un alt must-have in camera unei adolescente. In functie de cat de mare este dormitorul, puteti opta pentru un dressing in perete (nisa), o camera cu totul separata pentru garderoba tinerei sau un dulapior sic care sa se potriveasca cu restul  mobilierului. Si pentru ca tot suntem la capitolul organizare, nu uitati de spatii de depozitat extra. In general, fetele pastreaza multe lucruri si nu se vor desparti prea curand de ele; in plus, au multe maruntisuri. In aceasta situatie, cutiile, cosurile, sertarele, politele reprezinta un ajutor real.

4. Un pat urias! Bine, nu chiar urias, dar unul incapator atat pentru adolescenta noastra, care a crescut, dar si pentru prietenele ei. Cu siguranta, vor exista multe petreceri in pijamale de acum incolo.

5. O adolescenta va avea nevoie si de un birou la fel de boem ca si restul dormitorului.  Un panou magnetic este o idee draguta si la indemana prin care pot fi expuse fotografii, orarul scolar, o lista cu „to do”, programul orele de canto sau de dans, dar si diferite alte maruntisuri.