4 moduri in care sanii tai se schimba in timpul si dupa sarcina

Sanii pot fi unul din primele semne care ar putea sa-ti transmita ca esti insarcinata.

Modificarile hormonale din timpul si dupa sarcina sunt cele care vor face ca sanii tai sa devina plini, tensionati, durerosi si foarte sensibili la atingere.

Sensibilitatea sanilor este unul din primele simptome de sarcina si frecvent apare in saptamanile 4-6 si se mentine pe durata primului trimestru de sarcina.

Iata cum se vor schimba sanii tai pe parcursul sarcinii si dupa

Devin mari si durerosi

La inceputul sarcinii, hormonii si  progesteronul creste, pregatindu-va sanii pentru a va hrani copilul. Cresterea acumularii de grasime si a fluxului sanguin influenteaza, de asemenea. Totusi cea mai mare parte a schimbarilor este realizata de hormonii sarcinii, care sunt, de asemenea, de vina pentru durere – la fel ca sensibilitatea.

Modificarile vor fi vizibile

Venele pot deveni vizibile. Venele sunt, de fapt, mai pronuntate pe tot corpul in timpul sarcinii, mai ales daca aveti pielea deschisa la culoare.

Totusi ele se observa cel mai mult pe sani. Aceasta schimbare poate fi pusa pe seama cresterii volumului de sange care apare in timpul sarcinii. In timp ce majoritatea venelor vor reveni la normal dupa nastere. Daca alaptati, cele de pe sani  vor ramane pronuntate pana la intarcare.

Sfarcurile tale se transforma

Areolele (zona mai mare din jurul mameloanelor) se pot intuneca si mari, datorita cresterii hormonului melanina. Tuberculii (micile umflaturi de pe areolele dvs., care sunt de fapt glande uleioase) vor deveni mai evidenti. Acestia se vor adapta pentru a asigurara lubrifierea necesara pentru alaptare. Uleiul pe care il secreta este, de asemenea, un antiseptic natural pentru mamelon.

Incep sa produca colostru inca din a 32-a saptamana a sarcinii

Adesea numit „aur lichid” pentru nivelurile sale concentrate de anticorpi si substante nutritive, colostrul este primul aliment pe care bebelusul il va manca inainte de a intra laptele matur. Colostrul contine o cantitate mare de proteine esentiale, factori de crestere, imunoglobuline, lactoferina, vitamine.

Acest lichid este produs de glandele mamare inca din luna a IV- a de sarcina, pana la 6-7 zile dupa nastere.

 

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare