544 de scoli de stat din Bucuresti NU au autorizatie de securitate...

544 de scoli de stat din Bucuresti NU au autorizatie de securitate la incendiu

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu, a declarat miercuri ca 544 de cladiri din Capitala, folosite de invatamantul de stat, nu sunt autorizate pentru securitate la incendiu, informeaza Agerpres.

„Din punctul de vedere al situatiei existentei autorizatiilor de securitate la incendiu, din cele 919 cladiri pentru invatamantul de stat sunt autorizate numai 37. Un numar de 338 cladiri nu necesita obtinerea autorizatiei. Un total de 544 de cladiri nu sunt autorizate. In momentul de fata sunt depuse documentatiile pentru autorizare pentru aproximativ 120 unitati de invatamant cu cladirile aferente. Situatia este la fel pentru invatamantul particular, majoritatea unitatilor de invatamant particular nu sunt autorizate ISU. Aceasta problema va fi discutata in zilele urmatoare de reprezentantii autoritatilor locale si cu reprezentantii ISU pentru ca se pune problema unei expertize si a unui studiu foarte serios facut de catre cei care sunt experti in acest domeniu”, a explicat Banu.

El a precizat ca 24 de unitati scolare din Bucuresti nu au primit inca autorizatie sanitara iar 57 de cabinete medicale nu au medic.

Referindu-se la cadrele didactice, Marian Banu a spus ca, in momentul de fata, in Bucuresti, sunt 16.553 de posturi didactice-catedre, dintre acestea 13.519 ocupate de titulari, 1.594 ocupate cu suplinitori si 717 cu personal asociat sau pensionari.

„Sunt in curs de ocupare inca 700 de posturi in urma concursurilor. Dorim ca la inceputul anului scolar fiecare copil care intra in clasa sa gaseasca un cadru didactic la catedra”, a mai spus Banu.

preluare www.romanialibera.ro