6 sfaturi utile pentru parintii singuri

6 sfaturi utile pentru parintii singuri

0

6-sfaturi-utile-pentru-parintii-singuri

Picture 1 of 2

Meseria de parinte este destul de grea, cu atat mai mult cu cat iti cresti copilul de unul singur. Cu toate acestea nu este ca si cum ar fi o misiune imposibila, orice pe lumea aceasta are o rezolvare.

Trebuie doar sa tii cont de cateva lucruri astfel incat sa poti trece mai usor peste perioadele mai dificile din viata de parinte.

  • Ai grija de tine

Cu toate ca esti singur si nu ai cu cine impartii responsabilitatile trebuie sa fii atent si la necesitatile tale. Si cand spunem necesitati nu ne referim la activitati recreative individuale, concedii cu prietenii sau mai stim noi ce. Nu, ne referim la necesitatile precum mancatul la timp, suficient somn, si sport cat mai mult, care iti vor da posibilitatea sa ai grija corespunzator de copilul tau.

Daca ai zburat cu avionul presupunem ca iti amintesti instructiunile echipajului de bord care te sfatuieste, in caz de ugenta, intai sa te asiguri ca tu esti ok, pentru ca apoi sa le poti oferi primul ajutor si celor din jurul tau.

  • Gaseste-ti un companion

Daca te intristeaza faptul ca oriunde ai merge vezi cupluri alaturi de copiii lor care iti amintesc situatia ta neplacuta, nu dispera, gaseste-ti un prieten asemanator tie. Impartind cu el timpul vei vedea ca nu este totul pierdut sau poti deveni membru a-l unui club destinat parintilor singur. Secretul este sa ai pe cineva aproape cu care sa discuti si cu care sa te sfatuiesti.

  • Accepta ajutor din partea apropiatilor

Copiii sunt extraordinari, insa, de multe ori te vor lasa fara energie. Asadar, nu este momentul sa fii orgolios, sa vrei sa faci totul de unul singur. Parintii, buncii copiilor tai, pe langa faptul ca vor fi incantati sa-si petreaca timpul alaturi de nepoti, iti vor oferi si tie un scurt ragaz de a-ti incarca bateriile si a putea pune lucrurile in ordine prin casa si-n viata ta.

  • Pregateste-te pentru situatii de urgenta

Este posibil ca tu sau micutul tau sa va imbolnaviti, ori pentru aceste situatii trebuie sa fii previzibil. De aceea fa-ti o lista cu prietenii si rudele pe care le poti suna la orice ora din zi si din noapte pentru a-ti veni in ajutor intr-o astfel de situatie.

  • Fii ingenios

Poate ca la noi inca nu este o practica frecventa, dar odata rotita pusa in miscare, aceasta idee se va putea extinde.

In strainatate oamenii gasesc tot felul de idei igenioase astfel incat parintii singuri sa nu fie suprasolicitati. De exemplu, ei pot impartii responsabilitatile cu un alt parinte singur in felul urmator: daca unul dintre ei are o problema de rezolvat celalalt va sta acasa cu ambii copii si viceversa. Asa nu numai ca vei stii pe mana cui lasi copilul si-l vei stii in siguranta, dar iti vei putea rezolva si tu problemele cotidiene.

  •  Incearca sa treci peste tristetea care-ti macina sufletul atunci cand vezi cupluri cu copii care se impaca foarte bine si sunt foarte atenti unul la nevoile celuilalt.

Cu siguranta iti este greu si iti doresti acelasi lucru in viata ta, dar curand va rasarii soarele si pe strada ta. Pana atunci, incearca sa-ti canalizezi intreaga atentie pe viata ta si la cum s-o faci mai frumoasa pentru tine si copilul tau.