7 creșe și grădinițe sociale din București și-au deschis porțile. Activitățile se vor desfășura în exterior

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, luni, deschiderea a șapte creșe și grădinițe sociale în Capitală, precizând că au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea copiilor în perioadă de pandemie.

„Începând de astăzi (luni – n.r.) șapte din cele 12 creșe și grădinițe sociale administrate de Primăria Capitalei și-au deschis porțile pentru cei mici. Atât părinții, bunicii, cât și copiii au așteptat foarte mult acest moment. Pentru a nu-i pune în pericol nici pe copii, nici pe cadrele care îi îngrijesc, s-au luat toate măsurile care sunt valabile în această perioadă”.

Ea a precizat că majoritatea activităților se vor desfășura în exterior.

La rândul său, directorul Direcției de Asistență Socială, Cosmina Simiean, a menționat că au fost respectate timp de trei săptămâni toate procedurile: „Conceptul nostru pe care îl aplicăm prin educație prin joc este în continuare aplicat. În cadrul creșelor nostre se păstrează distanța de 4,5 metri. Nu se mai folosesc sălile de mese, ci se folosește contextul de sală multifuncțională. Fiecare copil are propriul lui set de rechizite. Grupele ies pe rând în curte, există o programare”.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare