“ABC-ul animalelor de companie” se invata pe 1 Iunie in Parcul Herastrau

“ABC-ul animalelor de companie” se invata pe 1 Iunie in Parcul Herastrau

0

1 Iunie este ziua copilului responsabil, care invata”ABC-ul animalelor de companie”! Evenimentul, dedicat iubitorilor de animale, de la mic la mare, si dragutelor patrupede, este organizat de Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie (ARPAC) si isi propune cresterea numarului de detinatori responsabili de animale de companie, precum si cresterea interesului acestora pentru educatia nutritionala.

 

934162_577669688940685_742358277_nFlorentina Opris, recunoscuta iubitoare de animale va fi gazda evenimentului, intre orele 10.00 si 19.00, in parcul Herastrau. Activitatile pregatite pentru participanti sunt momente de dresaj canin si agility, expozitie de animale de companie, prezentare de moda cu hainute pentru patrupede, reprezentatie de teatru si dans pentru copii, facepainting, ateliere de creatie si concursuri tematice cu numeroase premii.

”Cel mai dragalas catel”, ”Cea mai dragalasa pisicuta”, ”Desene pe asfalt” sunt doar cateva dintre concursurile la care cei mici pot participa si castiga premii pentru rasfatul patrupedelor, pentru ei sau pentru parinti. Invitatii speciali vor fi un psihoterapeut, medici veterinari, dresori, vedete si animalele lor de companie.

”Dorim ca acest eveniment sa fie un prilej de reunire a comunitatii iubitorilor de animale, cu mic cu mare si estimam participarea a 80000 de copii si parinti. Vom oferi prin jocuri, concursuri si alte surprize minunate informatii importante si utile tuturor astfel incat copiii sa descopere si sa faca primii pasi in a intelege ce inseamna sa ai un comportament responsabil fata de animalele de companie. Iar parintii vor afla ca existenta unui animal de companie ii ajuta pe copii sa isi dezvolte capacitatea de a fi atent la nevoile altora, de a socializa si empatiza cu ceilalti. Garantam un 1 Iunie amuzant, educativ si plin de premii, pentru copii, parinti si animalute!”, declara Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC.

Evenimentul marcheaza finalul programului educational “ABC-ul animalelor de companie”, pentru anul scolar 2012-2013 cu privire la impactul pozitiv pe care animalele de companie il au din punct de vedere psihologic asupra dezvoltarii copiilor.

Programul s-a desfasurat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar General al Municipiului Bucuresti si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania, in scolile din sectoarele 2 si 3 din Bucuresti timp de 8 luni, iar 5000 de elevi de clasa a II-a au invatat cum sa isi creasca si ingrijeasca animalele de companie in mod responsabil.